Válóok

2018.10.17. 14:00

Nem megjavítják, inkább eldobják a megromlott kapcsolatot

Nőtt a házasságok és a válások száma is Somogy megyében. 2018 első felében hatszáz-hatvanan, a tavalyi év hasonló időszakában pedig hatszázöten kötöttek házasságot

Fenyő Zsuzsa

A kaposvári Horgas Henrietta az idén házasodott. – Mi már 9 éve vagyunk együtt a párommal, és szerettük volna megerősíteni a kapcsolatunkat – mondta a fiatal feleség. – Most már lassan tervezzük a gyereket és még a gyermekvállalás előtt le akartuk bonyolítani az esküvőt.

Somogyban a házasságkötések számánál is nagyobb mértékben emelkedett a válások száma. A Magyarországon végzett vizsgálatokból kiderül, hogy több tényező is veszélyezteti a házasságokat. Ilyen például a hagyományos munkamegosztás elfogadása, elvetése, a vallásosság, a munka és magánélet összehangolásának problémája, a pár eltérő vagy egyező értékrendje.

Mosoni Takács Orsolya családterapeuta szerint elsősorban a családi kapcsolatokkal vannak problémák. – Sokat változott a társadalom, sok plusz teher és új típusú probléma jelent meg, amiket a családok nem mindig tudnak megoldani – mondta a családterapeuta. – Például egyik ilyen probléma lehet, hogy az apa nagyon sokat dolgozik, és az anyára hárul minden feladat. De oka lehet a válásoknak, hogy az emberek ahelyett hogy javítanának a párkapcsolatukon, inkább belekezdenek egy újba.

Kaposváron nem sokat változott a házasságkötések száma, tavaly 153-an, az idén 155-en esküdtek az első félévben. Pedig jól járnak a kaposvári fiatal házasok, hiszen amellett, hogy jár nekik az első házasok adókedvezménye, az első lakáshoz jutó fiatal házaspárok támogatását is igényelhetik az önkormányzattól. Ha pedig a házasodó felek egyik állandó kaposvári lakcímmel is rendelkezik több ezer forint értékű esküvői dobozt is kapnak az anyakönyvvezetőtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában