Balatonlelle

2017.08.19. 17:00

Csak a Napfénystrand kapott öt csillagot Somogyban

Ötcsillagos Kék Hullám zászlót kapott az idén a Lellei Napfény strand és élményfürdő. De nemcsak ennek örülhetett a város, hanem a nagyobb látogatottságnak is. Közel öt százalékkal nőtt az idei vendégforgalom a tavalyi esztendőhöz képest Balatonlellén.

Gyeszát Zsolt

Balatonlelle Napfény Strand

Szorgos kezek alkotta homokvárak sora díszíti a lellei Napfény strandot, játékra csábítja a gyerekeket a homok és a víz. De nem csak a kisebbeket vonzza a lellei Balaton-part, az idősebb korosztályok is előszeretettel látogatják a mintegy háromszáz méteres homokkal borított partszakaszt. Ahol partvédmű híján könnyen a vízbe jut a fürdőző.

A lellei strand büszkén viselheti egy évre szóló elismerését, mellyel a legjobb strandokat jutalmazzák. A balatonlellei fürdőhelyen kívül csak kilenc másik strand érdemelte ki a legmagasabb minősítését a Balaton körül. – Somogy megyében csak Balatonlellének járt az idén az ötcsillagos elismerés – mondta Kenéz István polgármester.

Balatonlelle

Jóllehet mindez nem csak a homokkal borított partnak köszönhető, hanem a magas színvonalú, bőséges szolgáltatásoknak, a part- és a víz tisztaságának is. Ugyanis ezeket is pontozták az elbírálás során. Ennek fényében nem is meglepő, hogy sokan a Napfény strandot a déli part egyik legkeresettebb fürdőhelyeként tartják számon. Jól mutatja ezt az is: ha a hétvégékkel együtt megérkezik a jó idő, a „megtelt” tábla is gyakran kikerül.

– Már az elmúlt hétvégén elértük azt a bevételt, amit a tavalyi évben kitűztünk magunk elé – tette hozzá Kenéz István. Jó eséllyel 5-10 millió forinttal meg is haladja a tavalyi bevételt az idei esztendő eredménye. – Ez is azt jelenti, hogy az idén is nagyon sokan keresték fel a várost – mondta a polgármester. – Mintegy öt százalékkal biztosan többen voltak Balatonlellén ebben az évben, mint tavaly. Ez számunkra óriási dolog, hiszen a költségvetésünk 30-40 százalékát az idegenforgalomból származó bevétel teszi ki. Ha rossz idő van, s nem látogatják a várost, az felboríthatja a költségvetésünket. Az idén viszont mintegy öt százalékkal nagyobb vendégforgalomról beszélhetünk, mint tavaly. Ennek természetesen nagyon örülünk.

 

Napkollektor épült az élményfürdőben

Abban bíznak, hogy a hónap végére már működőképes lesz az a napkollektor-rendszer az élményfürdőben, melyre turisztikai pályázaton nyertek 40 millió forintot. Kenéz István polgármestertől megtudtuk: fontos volt a fejlesztés, hiszen annak segítségével állandó jelleggel 26-28 fokos vizet tudnak majd produkálni az élményfürdőben.

Egy hárommillió forintos turisztikai pályázat révén pedig a korábbi játszótéri területet bővíthették az idén. De nagy az érdeklődés a négypályás hullámcsúszdára, a felnőtt és a gyermek élménymedencére is.

Koncertek sora zajlott

Mindenki találhat Lellén számára kedves programot – mindig történik valami a városban. Többek között a harmadik éve működik már a szabadtéri színpad, mely az idén 25 koncertet, köztük 12 nagykoncertet fogadott a hétvégéken. A legtöbb esemény telt házzal zajlott.

Ugyanakkor ingyenes hétvégi programok is várták a látogatókat a rendezvényparkban. Ezeket a térségből is sokan látogatták. A nyári időszakban 30-35 ezer ember fordul meg naponta az 5200 lakosú balatoni városban.

S még az idei nyár is tartogat néhány minőségi programot Lellén. Augusztus 18-án Caramel nagykoncert, majd augusztus 19-én Zorán nagykoncert lesz a szabadtéri színpadon. Augusztus 20-án este 9 órakor az ünnepi műsor után tűzijátékkal zárják majd az idei évi szezont.

A látogatottságtól függően a nyári szezon meghosszabbításaként azt tervezik, hogy szeptember végéig nyitva lesz a strand, vagy legalábbis az élményfürdő része.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában