videó!

2018.08.17. 20:00

Olyan művészeket hívtak meg, akiket hallani kell

Tizennégy kamarazenei koncert és tucatnyi kísérőprogram; a kilencedik kamarazenei fesztiválon klasszikus alapművek csendültek fel hazai és külföldi művészek előadásában. A szervezők már készülnek a tizedik Kaposfestre is.

Góz Lilla

– Ez a célkitűzésünk, garantálni a közönségnek a minőségi komolyzenét – mondta el Bolyki György. A Kaposfest fesztiváligazgatója hozzátette: koncepcionális kérdés volt számukra, hogy ne giccsesedjenek, hanem világszínvonalú művészek által nyújtsanak felejthetetlen élményt.

– Nem az volt a célunk, hogy csupa ismert előadót hívjunk, hanem csupa olyan művészt, akit hallani kell. Annyira jó volt látni, hogy több előadó koncertjét követően szédelegve jött ki a közönség, és azt kérdezték hol voltak eddig és miért nem hallottuk ezt a nevet – jegyezte meg Bolyki György. – Számos fiatal hazai és külföldi művész kapott bemutatkozási lehetőséget. Ők egy–két év múlva érnek be a világ előadóművészei közé, s a mi közönségünk már most hallhatta őket – mondta el a fesztiváligazgató.

A nyitókoncertre már hetekkel korábban elfogytak a jegyek. Sűrűn kellett pótszékezni is. – A közönség fele nem kaposvári, ideköltöznek egy hétre Budapestről, külföldről, nekik mindenképpen szerettünk volna kísérőprogramokat szervezni, amelyek teltházzal működtek – jegyezte meg Bolyki György.

Idén éjjeli városháza túrát, nappali távcsöves bemutatót szerveztek a Zselici Csillagparkban, s a helyi vendéglátók is készültek különleges gasztronómiai kínálattal.

Csülökparti és fesztiválsör

A bérleteseknek csülökpartit rendeztek, ahol megkóstolhatták a KF09–es fesztiválsört.

Háromszáz litert főztek ebből. Az egyik belvárosi cukrászdában libamájas macaront kínáltak, míg egyik étterem pedig helyi alapanyagokból készült ételekkel készült. A kilencedik Kaposfest ausztus 19-én vasárnap zárul. A szervezők már készülnek a jövő évi fesztiválra. Szeretnének még több kísérőprogramot szervezi a Kaposvárra látogató közönségnek.

Gospel és Bach zongoraverseny

A Kaposfest augusztus 19-én zárul. Vasárnap délelőtt a Kamara Akadémia Kurzus mentoráltjainak zárókoncertje következik, délután pedig Ránki Dezső ad szólókoncertet. A Kaposfest történetében először tarthatnak koncertet a kaposvári Nagyboldogasszony székesegyházban. 19 órakor Bolyki Balázst és a Bolyki Soul and Gospel Kórust hallhatja a közönség, majd 21 órakor pedig a Szivárvány Kultúrpalotában tartják a kamarazenei fesztivál záró koncertjét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában