megyei időjárás

2017.09.26. 06:40

Örülhetünk az enyhülő ősznek, de néhol várható zápor

Autósok számíthatnak a reggeli ködre, de napközben már napsütésnek is örülhetünk. Aki nem szereti a meglepetéseket, tartson magánál esernyőt, ugyanis néhol várhat zápor.

Sonline

Kedden reggel összefüggő felhőtakaró gátolja a napsütést, emellett pára, foltokban köd is kialakulhat. Sok marad a felhő, azonban hosszabb-rövidebb időszakokra szinte mindenhol kisüt a nap. Elvétve kialakulhat futó zápor, de tartós esőtől nem kell tartani. Pár fokos enyhülés várható.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

kedd reggel 11,

kedd délután 21,

szerda reggel 12 fok körül alakul.

Habár fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein zajló néhány fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak. (forrás: met.hu)

 

 

 

Hétvégére elbújhat a nap

- Szerdán erősebben felhős és bujkáló napsütéses időszakok és területek váltják egymást a nap folyamán. Eső nem valószínű. Általában gyenge keleties légmozgás lesz a jellemző. Hajnalban, különösen a szélvédett helyeken párásság, rövid életű ködfoltok is képződhetnek. Az évszakos átlag köré (20-22 fok) várható a hőmérséklet.

- Csütörtöktől szombatig előreláthatólag nyugodt, hajnalonként hideg, párás, délutánonként derült vagy szűrt napsütéses időszak kezdődik. A nappali felmelegedés ismét kissé elmarad az évszakos átlagtól.

- Vasárnap már erősebb felhősödések ígérkeznek a napsütés mellé, de komolyabb esőtől még nem kell tartani.

- A hétfői modellfutás szerint jövő hét elején érheti el egy változást hozó front a térséget, de ennek útja és hazánk időjárására gyakorolt hatásai még igen bizonytalanok. (forrás: eumet.hu)

Örülhetünk, hogy hazánkban nem található vulkán. Balin az Agung vulkán ébredezni látszik, melyet füst és rengeteg földrengés is igazol. Íme a látvány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában