Újrahasznosítás

2018.01.19. 15:11

Pelenkázó polcdíj fejében

Pénteken délelőtt nyitotta meg kapuit az Újrahasználati Központ a kaposvári hulladékudvarban.

Szűcs Tibor

Mint azt Szita Károly polgármester a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, a központ megnyitásával annak a lehetőségét szerették volna megteremteni, hogy a kaposvári háztartásokban esetlegesen feleslegesség váló, ám jó állapotú, másnak még használható tárgyak, bútorok ne váljanak feltétlenül szemétté, hanem tegyék elérhetővé másoknak. Gyakorlatban ez azt jelenti, hogy tárolási díj fejében haza lehet vinni egy-egy megunt szekrényt, polcot, vagy játékot.

Szilágyi Ádám, a Kaposvári Hulladékkezelő Központ ügyvezetője elmondta: az újrahasználati központban nyitvatartási idejében (keddtől szombatig reggel 8-tól délig, szerdán 19 óráig, hétfőn, és vasárnap zárva) bárki ingyenesen beviheti a holmikat, és ugyanekkor el is lehet innen hozni. A központ elektronikai termékeket és ruhaneműket nem fogad. Elhangzott: az újrahasznosítás, kevesebb hulladéktermelés felé terelő szolgáltatás már része Kaposvár újragondolt lomtalanítási politikájának. Kovács Katalin, a Környezetfejlesztési Igazgatóság  vezetője rámutatott, ugyan a közelmúltban már  a limlom akciók során három féle szelektálást végeztek a szállító járművekkel, a jövőben ez az újra használatba vehető tárgyakkal négyre bővül, ám az igazi fejlesztés egy mobiltelefonos applikáció bevezetése lesz, mely új dimenzióba helyezi Kaposváron a lomtalanítást.

 

Az okostelefonokra fejlesztett szoftver a második félévben lesz elérhető a tervek szerint, lényege, hogy segítségével előre bejelenthetjük, mikor szeretnénk elvitetni házunk elől a feleslegessé vált holmit úgy, hogy előre megadjuk a fajtát, mennyiséget, a szolgáltató pedig – kapacitásának függvényében – külön időpontba szállítja el hulladékunk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában