Sportlövészet

2017.11.18. 17:09

Pontosan célozni, gyorsan: lövészverseny Kaposváron

Idei utolsó gyorspont versenyét tartotta ma a Szent Hubertus Szituációs Lövészklub Kaposváron, a Tókai Parkerdőben található lőtéren.

Barkóczy László

Különlegesnek számító lövészversenynek adott otthont szombat délután a Tókai Parkerdőben található lőtér. A Szent Hubertus Szituációs Lövészklub rendezett évzáró gyorspont lövészverenyt.

A gyorspont versenyek a Magyar Dinamikus Lövészsport Szövetség egyik szakága. A legtöbb embert által ismert céllövészettől annyiban különbözik, hogy egy viszonlyag rövid időkereten belül kell öt célzott lövést leadni a céltáblára. Az ország minden részéből érkeztek versenyzők, hogy összemérjék tudásukat. A valamivel több mint félszáz versenyző számos kategóriában méretett meg. Számított a kaliber mérete, az irányzék típusa, és természetesen a fegyver jellege is.

 

A pisztolyos célok 15, míg a puskás célok 25 méterre voltak felállítva. Ezekre először egy percig tetszőleges számú próbalövés végezhettek a sportlövők. Ezt követően céltáblát cseréltek, majd háromszor 25 másodpercük volt öt-öt célzott lövés leadására. Ezek már beleszámítottak az értékelésbe is.

A versenyt adott kategóriában az nyerte, aki a legtöbb köregységet lőtte meg a 15 lövésből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában