Tanévkezdés

2017.08.17. 15:55

Sírva és felháborodva vették tudomásul a szülők az iskolaváltást

Értesítették már a Pécsi utcai általános iskolába járó szülőket arról, hogy a hátrányos helyzetű roma gyermekeknek nem lesz alapítványi képzés, amellyel helyben maradhatott volna az iskola.

K.G.

Mint ismert, a bíróság korábban jogerős döntéssel kimondta, hogy szegregáció miatt nem indulhat első osztály az ősztől az intézményben. Megkerestük a Mikrokozmosz Alapítványt, és megkérdeztük, hogy mi lesz a gyerekek sorsa. Írásos válaszukban közölték: a szülőket személyesen, családonként megkeresték és értesítették arról, hogy abba az iskolába kell visszairatkozniuk a gyerekeknek, ahová áprilisban beiratkoztak. Tértivevényes levélben is megírták mindezt. Az alapítvány információi szerint a gyerekek a számukra kijelölt iskolákba fognak járni Kaposváron.

Hozzátették: a szülők nagyon csalódottak voltak, és elkeseredetten fogadták a hírt, hogy az EMMI nem engedélyezte, hogy elinduljon az általános iskolai első osztály a Pécsi utcai épületben. Többen sírva és felháborodva vették tudomásul mindezt, mert ők azt érzik, akaratuk ellenére kényszerítették őket az iskolaváltásra. Vannak olyan családok is, ahol a négy gyermeket négy különböző helyre kell vinni reggelente, amely csak nehezen megoldható és megterhelő a számukra. Őket csak azzal tudták nyugtatni, hogy az iskolák segítőkészek lesznek. Felhívtuk Szabóné Kudomrák Zsuzsannát, a Kodály Zoltán Központi Általános Iskola igazgatóját. Ő csak annyit közölt, hogy amennyiben nem indul első osztály a Mikrokozmosz Alapítvány szervezésében a Pécsi utcai iskolában, a gyermekek az állami iskolákban megkapják majd a kötelező feladatellátást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában