férőhelyek

2017.07.26. 16:21

Sok a gyerek, bővítik az óvodát és a bölcsődét is

Bővítenék a nevelési intézményeket Fonyódon, mivel a Balaton-parti városban egyre több a gyermek. Ezért is tartotta fontosnak a városvezetés, hogy a képviselő-testület elé terjessze a bölcsőde és óvoda korszerűsítésére vonatkozó tervezetet.

Koszorus Rita

Hidvégi József, polgármester kérdésünkre elmondta: a lakossági igényekhez alkalmazkodnak. – Most első ütemben bővítést, a következőben pedig energetikai felújítást is tervezünk – fogalmazott a városvezető.

Mindkét intézmény telt házzal üzemel, közölte Szántó Andrea, intézményvezető. – Az előző évben az óvodánkban 125 kisgyermeket neveltünk – mondta a szakember. A korszerűsítésen túl egy vadonatúj tornaszobát tervez a város, ugyanis eddig a gyerekek az udvaron, rossz idő esetén az aulában tornáztak.

– Az intézményben az alapszolgáltatáson kívül számos színes foglalkozás van – ismertette az intézmény széles palettáját Szántó Andrea. – Így néptánc, zeneovi, játékos idegennyelv oktatást is végzünk kiscsoportos formában. Az új helyiség kialakításának ezért látom komoly létjogosultságát.

Ráadásul az intézmény szándéka, hogy szeptembertől csatlakozzon az óvodai intézményi Bozsik-programhoz, miután az udvaron található műfüves ovifocipályát már belakták. Az óvoda épületét egyébként 1977-ben adták át nevelési célokra, azóta ekkora fejlesztésre nem volt példa.

Nagy igény van a bölcsőde szolgáltatásaira is: az elmúlt tanévben 26 férőhelyes intézményben nem volt szabad hely. Itt pluszhelyre van szükség, hogy minden csöppséget fogadni tudjanak, mondta Hidvégi József. Hozzátette: a férőhelyek számát 12-vel bővítenék a fejlesztéssel. A beruházás teljes összege a tervek szerint meghaladja a 89 millió forintot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában