Siker és köszöntés

2017.12.17. 15:56

Sült kolbász és német dalcsokor is járt az időseknek

Időseit köszöntötte a település, a rendezvény résztvevőit Kőkuti István polgármester és Witzmann Mihály országgyűlési képviselő fogadta.

K.G.

Witzmann Mihály bejelentette: nemrég egy 44 millió forintos pályázatot nyert el a Ecseny. A pénzből a volt óvoda épületében egy közösségi házat alakítanak ki és működtetnek családi foglalkoztatóval, s ott tartják majd a munkanélkülieknek a tanfolyamokat. Az idősek napján a köszöntők után a gyerekek műsora következett, majd a helyi hagyományőrző csoport tagjai karácsonyi dalokat énekeltek, amelybe a közönséget is bevonták.

Néhány ének a sváb gyökerekre és az itt élő németekre való tekintettel német nyelven is felcsendült Hollán Éva előadásában. Ezután Fábri Istvánné és Varga Árpádné verseket olvastak fel. A szavalatokat követően sült kolbásszal látták vendégül az időseket, majd következett Pohly Boglárka és Jenei Gábor operett- és nótacsokra. Az önkormányzat nemcsak a délután megszervezésében, hanem az idősek szállításában is segített: a falugondnoki kocsival megoldották, éppúgy, mint az iskolások hazautazását is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában