evangélikus közösség

2018.02.25. 16:21

Sütés nélküli sütemények versenye a gyülekezeti napon

Gyülekezeti napot szervezett a kaposvári evangélikus közösség, az eseményt egy élménybeszámolóval, és sütés nélküli sütemények versenyével kötöttek össze. Ám két nagyobb bejelentés is megelőzte a programot – tudtuk meg Pongráczné Győri Boglárkától.

Gyeszát Zsolt

Az evangélikus lelkész elmondta: hamarosan egy orgona érkezik a kaposvári evangélikus templomba, melyet egy svájci gyülekezettől kapnak. A kormány támogatja az orgona hazaszállítását és a felállítását. – Nagy álmunk volt az is, hogy gyülekezetünk egy új ingatlant vásárolhasson – tette hozzá a lelkész. – Ez megtörtént, a Kassa utca sarkán vásároltunk egy ingatlant, melyből zarándokházat szeretnénk kialakítani a Kaposvárra látogatók számára. Ugyanakkor szeretnénk, hogy azok is megszállhassanak majd a házban, akik távolabb laknak a várostól, de a kaposvári kórházba járnak kezelésre.

A versenyre érkezett sütemények kóstolójával folytatódott a program. Harminc finomságot neveztek, túrós-barackos süteményeket, kókusztekercseket, citromos túrótortát, s más különlegességeket. Schweigert Andrea tejszínes-őszibarackos túrótortát készített. A kaposvári gyülekezet tagja elmondta: máskor is szívesen süt a közösség felhívásaira.

A programot egy színes élménybeszámoló zárta. – Tavaly a reformáció ötszázadik évfordulóját ünnepelték a protestánsak egyházak – idézte fel Pongráczné Győri Boglárka. – Ehhez kapcsolódva Győri Gábor gyülekezeti tagunk csatlakozott ahhoz a csapathoz, akik elfutottak Wittenbergig, oda, ahol a reformáció elindult. Öt nap kemény futás után, tavaly augusztus 26-án értek el a németországi város főterét. A zarándokútról maguk a futók számoltak be szombaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában