időjárás

2018.04.21. 07:00

Szikrázó napsütés lesz szombaton Somogyban

Csak néhány fátyolfelhő zavarhatja meg a szikrázó napsütést Somogyban szombaton. Esőre esély sincs, csak egy kis gyenge szellő ígérkezik.

Sonline

– Szombaton is csak kevés fátyolfelhő lesz az égen, túlnyomóan napos, száraz időre készülhetünk – tájékoztatott az eumet.hu. – Emelkedik a hőmérséklet, kora nyári időre van kilátás. Gyenge lesz a légmozgás, és délnyugati irányú. Nagy változás éjszaka sem történik az időjárásban, helyenként párás lesz a levegő.

A jellemző hőmérséklet átlaga

  • szombat reggel +11 fok
  • szombat délután +24 fok
  • vasárnap reggel +12 fok
  • A folytatás

    Vasárnap kissé tovább fokozódik a nappali felmelegedés. A sok napsütés mellett már gomolyfelhősödésre is készülhetünk, és késő délutántól, elvétve egy-egy futó zápor, esetleg zivatar is kialakulhat. Hétfőn már sok felhő zavarja a napsütést. Hidegfront érkezik, melynek előoldalán napközben csak kevés helyen, majd éjszaka nagyobb eséllyel, bárhol a megyében számítani lehet esőre, záporesőre, zivatarra, néhol heves zivatarra.

    Kedden előreláthatóan naposra fordul az idő, már csak elvétve fordulhat elő egy-egy futó záporeső. Élénk, erős északnyugati szél fúj. Pár fokot visszaesik a hőmérséklet. Szerdán délnyugati áramlással újból melegszik, többnyire napos idő ígérkezik, és ekkor sem kizárt itt-ott záporeső.

    Orvosmeteorológia

    Szombaton is sok napsütésben, frontmentes időjárásban lesz részünk. Érdemes kihasználni a jó időt, ezért töltsünk minél több időt a szabadban, a reggeli órákban azonban még érdemes kicsit rétegesebben felöltözni. A melegedés hatására az időseknél és a keringési rendszer betegségeiben szenvedőknél vérnyomás-ingadozás előfordulhat. A déli órák környékén az UV-sugárzás többfelé elérheti az erős fokozatot, ezért ügyeljünk bőrünk védelmére, viseljünk napszemüveget! (forrás: Időkép)

    Közlekedésmeteorológia

    Szombaton is napos, száraz időre számíthatunk, így leginkább a napszemüvegekre lesz szükség vezetés közben. Északon és északnyugaton élénk nyugati-délnyugati széllökések ronthatják kissé a járművek menetstabilitását. (forrás: Időkép)

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában