Buzsák

2018.06.21. 09:00

Tánccal, dalcsokorral készülnek az ünnepre

Tánccal és dalcsokorral készülnek Buzsákon, fennállásának hetvenedik évfordulóját ünnepli szombaton a Buzsáki Népi Együttes.

Gy. Zs.

Noha már az 1930-as években is felléptek a település táncosai a különböző ünnepnapokon, az együttes megalakulását az 1948-ban Gyulán megrendezett Centenáriumi néptáncversenytől számolják, ahol is kiemelkedő eredményt értek el a buzsákiak.

Kara Lajos polgármester kérdésünkre elmondta: fontosnak tartják megünnepelni a 70. évfordulót, hiszen a mai napig erős a közösségi összefogás a településen, őrzik hagyományaikat. Az együttes tagjai több korosztályban lépnek színpadra: míg a felnőttek a Boszorkányos Néptánc Egyesületben öregbítik a község hírnevét Európa-szerte, a kisebbek a Katykaringó utánpótláscsoportban táncolnak. De mellettük aktívan őrzi a tradíciót a Bokréta Hagyományőrző Együttes is.

A szombati esemény generációk találkozása lesz, hiszen mindazokra számít a település, akik kötődnek valamilyen formában az együtteshez vagy régen Buzsákon táncoltak. Műsorral is kedveskednek majd az érdeklődőknek, melyen bárkit szívesen látnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában