megyei időjárás

2018.02.03. 07:00

Tartós hóesésre, esőre készüljünk

A hőmérséklet miatt várhatóan nem okoz nagyobb bajt, de fel kell készülni a tartós hóesésre. Óvatosan közlekedjünk az utakon.

Sonline

Somogyban szombaton borús, csapadékos idő lesz. A megye északi területein hajnaltól kezdődő, tartósabb hóesésre, délebbre inkább havas esőre van kilátás. A nyugati határvidéken a 10 cm-t is elérheti a lehulló, de olvadó hó. Élénk északi szél fúj, hideg idő lesz. Éjjel is lehetnek hószállingózások, de vékonyodik a felhőtakaró, fagypont alá hűl a levegő.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

szombat reggel +2,

szombat délután +1,

vasárnap reggel -1 fok körül alakul.

Térségünk felett hullámzó frontrendszer található. Kettős fronthatás várható. Mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Sokaknál tapasztalható fejfájás, migrén, szédülés, ingerlékenység. Ingadozhat a vérnyomás. Csökkenhet a koncentráló-képesség, illetve hosszabbá válhat a reakció idő. (forrás: met.hu)

 

 

 

Egyelőre marad a borús, esős idő

- Vasárnap nyugat felől csökken, szakadozik a felhőzet, egyre nagyobb területen kisüt a nap. Hidegebb időszak kezdődik. Kezdetben élénk északias, majd gyenge szél fúj.

- Hétfőn és kedden változó vastagságú fátyolfelhőzeten át többfelé bízhatunk időszakos, szűrt napsütésben is, de erősebben felhős, párás területek is maradhatnak. Kisebb hószállingózás itt-ott előfordulhat.

- Szerdán és csütörtökön várhatóan borult lesz az ég, és szórványos, gyenge csapadék, itt valószínűleg hószállingózás is érkezik. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában