időjárás

2017.11.23. 07:00

Tavasz az őszben – akár 12 fok is lehet csütörtökön

Ködre ébredünk, de napközben felhős, napos idő várható, s a hőmérsékletre sem lehet panaszunk.

Sonline

– Többfelé kell számítani sűrű ködre Somogy megyében, csütörtök reggel, a köd legkésőbb délelőtt feloszlik – írta előrejelzésében az eumet.hu. – Alapvetően változóan felhős-napos, csapadékmentes, időre van kilátás, s megélénkül a délies irányú szél. Kellemesen alakul a hőmérséklet. Az esti, éjszakai órákban többnyire erősen felhős lesz az ég, legyengül a légmozgás, és ködfoltok ismét kialakulhatnak. Fagy nem valószínű.

A jellemző hőmérséklet átlaga

  • csütörtök reggel +3 fok
  • csütörtök délután +12 fok
  • péntek reggel +3 fok
  • A legvalószínűbb folytatás

  • Pénteken napos és tartósabban ködös, ködfelhős területek váltakoznak. A napsütéses részeken kellemes tartományba emelkedik délutánra a hőmérséklet.
  • Szombatra beborul az ég, de említést érdemlő eső nem várható. Megerősödik a déli szél, megszűnik a köd.
  • Vasárnap hidegfront alakítja előreláthatólag időjárásunkat, borongós időt okozva, többfelé csapadékkal, megélénkülő északnyugati széllel, lehűléssel. Eső, sőt havas eső, havazás is lehet.
  • Hétfőre a front nagy valószínűséggel már elhagyja térségünket. Mögötte derült, de hideg idő alakul ki. Hajnalban fagyra készüljünk.
  • Keddtől – az átlagosnál nagyobb légköri bizonytalanság mellett – ismét délire fordul az áramlás, de jelentős enyhülésre nincs kilátás
  • Orvosmeteorológia

    Csütörtökön nem lesz front fölöttünk, de a magasban zajló erős melegedés miatt a melegfrontra érzékenyeknél előfordulhat fejfájás, tompaság, fáradékonyság, illetve kialvatlanság. A nyirkos, ködös területeken a kopásos eredetű ízületi fájdalmak felerősödhetnek, errefelé a szürke, egyhangú idő lehangoltságot válthat ki. Naposabb idő a Dunántúlon ígérkezik, ami jó hatással lesz a hangulatra, közérzetre. Bár enyhül az idő, továbbra is nagy lesz a megfázásveszély, ezért ügyeljünk immunrendszerünk megfelelő erősítésére, növeljük a C-vitamin bevitelt, valamint táplálkozzunk vitamindúsan! (forrás: Időkép)

    Közlekedésmeteorológia

    A csütörtök virradóra kialakuló pára-, ködfoltok helyenként csak lassan oszlanak fel, ami jelentősen csökkentheti a látástávolságot. Legfeljebb szitálás fordulhat elő, melytől kis mértékben csúszóssá válhatnak az utak. A Dunántúlon feltámadó szél kissé csökkentheti a menetstabilitást. Balesetmentes közlekedést kívánunk! (forrás: Időkép)

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában