Távozás

2019.01.14. 16:10

Távozik Siófokról a főépítészi iroda minden munkatársa

Információink szerint a főépítészi iroda vezetője és minden munkatársa beadta a felmondását Siófokon. Lapunk úgy tudja: Molnár Árpád főépítész mellett két okleveles építészmérnök kolléganője is távozik február közepén.

Koszorus Rita

Megkerestük Molnár Árpádot, hogy megtudjuk, mi a szakítás oka, ám ő február közepére, távozásuk idejére ígért nyilatkozatot. Ekkor válaszol majd azokra a kérdéseinkre is, amelyek szerint személyes ellentétek játszottak-e szerepet a távozásukban. Megkérdeztük a siófoki városházát is. Lengyel Róbert polgármestertől arra vártunk választ, hogy ő miként ítéli meg az elismert szakemberek egyidejű távozását, s tudja-e ennek okát? Azt a választ kaptuk, hogy mivel az önkormányzati hivatal vezetője a jegyző, s ő gyakorolja az önkormányzati tisztviselők esetében a közvetlen munkáltatói jogokat így neki továbbítja a kérdéseinket.

Kónyáné Zsarnovszky Judit megerősítette értesülésünket, miszerint a főépítészi Iroda vezetője és munkatársai beadták lemondásukat. Arra a kérdésre, hogy milyen okok állhatnak a háttérben, nem kaptunk választ. A jegyző asszony úgy fogalmazott: a lemondást nem kell megindokolni, ezért a szakemberek döntését tiszteletben tartva, ő sem kívánta az okot megjelölni.

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy miként tudja biztosítani a hivatal az építési ügyek intézését a három magasan képzett szakember távozása után. Kónyáné Zsarnovszky Judit jegyző erre azt válaszolta: a hivatal mindent megtesz annak érdekében, hogy megfelelő szakemberekkel a főépítészi iroda zavartalan működését biztosítani tudják.

Megkerestük Fábián Éva megyei főépítészt, aki érdeklődésünkre elmondta: nem emlékszik rá, hogy a megyében egy komplett főépítészi iroda egyszerre mondott volna le. Kérdésünkre elmondta: kevés olyan szakember van, aki főépítészi feladatok ellátásával foglalkozik.

A témával kapcsolatban Király Kálmán Balatonszabadi polgármester is megnyilatkozott. Azt írta: Szeretném kifejezni a hálámat, hogy Siófok az elmúlt években ellátott minket közigazgatási tapasztalattal rendelkező munkaerővel.

Hozzátette jelenleg négy olyan munkatársa is van, akik a siófoki városházáról érkeztek a balatonszabadi hivatalba. – Mind kitűnő, lelkes, képzett, szakmailag és emberileg megbízható munkaerő – közölte a polgármester. – Pont illenek a csapatunkba. Sajnos önállóan nem tudunk foglalkoztatni főállású főépítészt, de megbízást szívesen adunk a jól képzett csapatnak. Arra kérek mindenkit, hogy lássuk azt a félig tele poharat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában