Videó!

2017.09.21. 17:30

Teszteltük a felújított kerékpárutat a Desedáig

Pár hete adták át (vissza) a felújított kerékpárutat a nagyközönségnek. Végigmentünk rajta, hogy lássuk milyen lett!

Barkóczy László

Ugyan még kint van az építkezésre figyelmeztető tábla az út kaposvári szakaszának az elején, a kerékpárosok számára készített utat már több hete átadták. Megnéztük, mennyire is van kész, jó-e rajt tekerni.

Az látszik, hogy az aszfalt minősége kiválóra sikerült, csalogatja a megfáradt nyugdíjaslábakat is egy kis sétára. És valóban: nincs rajt egy döccenő sem, élmény rajt a gurulás. Az út nem teljesen új – aki tekert már arra, tudja ezt -, a nyomvonal megvolt. Most egy új, sima réteget kapott, ami már valóban rá is fért, mert sok helyen repedezett, hiányos volt már.

Ez az új réteg megemelte az út magasságát. Az utolsó lépésben töltötték fel a két szélét, mert a padka veszélyes magasságúra nőtt. Ha egyszer arról leszaladt az ember (mert mondjuk nem bírt várni és kipróbálta felújítás közben, átadás előtt), könnyen baj lehetett a vége... Mostanra ezt is pótolták az út teljes hosszában, szépen szintbe hozták az út oldalait a környezettel. Itt-ott még süppedős, hisz friss, tehát továbbra sem javasoljuk a széleken való száguldást, de mindenképpen biztonságosabb. Gondolom, ha benövi a susnya, jobban megköt majd, és még biztonságosabb lefutást biztosít.

Az út igazából két helyen döccen egy minimálisat: a 67-es elkerülő felett átívelő hídra guruláskor, illetve az onnan való lehajtáskor. Ezen a szakaszon (mintegy 200 méter) nem változott semmi, de a beton itt eleve nem volt olyan rossz állapotban.

Gratulálunk, tényleg sima út lett, kellemes rajt menni!

Reméljük sokáig okoz majd örömet kerékpárosnak, futónak egyaránt, így az út végén, a Deseda mellett lévő betonplaccra (mert parkolónak nem minősíteném fel) is marad idő és pénz. Akkor aztán tényleg két pici döccel kiérünk a tóhoz, és nyugodtan körbe tudjuk tekerni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában