robotika

2018.03.20. 17:06

Tíz héten át robotoztak

Pingvin, teknősbéka, nyuszi, vagy éppen zsiráf. Mindez robotokból. A Berzsenyi Dániel Általános Tagiskola diákjai egy országos pályázaton sikeresen szerepeltek, így tíz héten át hat robotot programozhattak.

Góz Lilla

Már jól megtanult mozdulatokkal nyúltak az alkatrészek felé a Berzsenyis tanulók. Miután összeszerelték, egy program segítségével utasításokkal látták el azokat. – Először az alapmozgásokat tanulták meg a diákok, majd különböző szenzorokkal fény, hang és nyomásérzékelőket csatlakoztattunk a robotokhoz – mondta el Milánkovics Balázs, a programban résztvevő informatika tanár. – Úgy gondolom, ezáltal kedvet ébresztettünk az informatikai szakma iránt a gyerekekben, megajándékoztuk őket a sikerélmény és a játék örömével.

– Számos kompetencia fejlesztésében segítettek a robotok, a gyerekek nagyon élvezték a közös munkát, örülök, hogy megismerkedhettek a robotikával – vélte Huszárné Forintos Mónika igazgató.

Tilk Csilla, a program koordinátora azt mondta: egy országos pályázaton vettek részt sikeresen és így lehetőségük volt összes diákjuknak belepillantania a jövő technológiájának alapjaiba. – Öröm volt látni ezt a sok csillogó szemű gyerekeket, akik élvezettel vetették bele magukat a robotépítésbe – mesélte Klement Krisztina, az Abacusan Studió területi képviselője. A céljuk az volt, hogy a fővárosi iskolák mellett a vidékieket is megismerkedhessenek a digitális világgal. A robotok mellé az oktatási intézmények pedagógusai szakmai képzést is kaptak.

– Sugár Sára pedagógiai vezetőnk irányításával dolgoztuk ki a programot, amellyel készségeket és képességeket is tudtunk fejleszteni a résztvevő tanárokkal – tette hozzá Klement Krisztina.

A tervek szerint nem csak iskolákban, hanem nyári táborokban is ismerkedhetnek gyerekek a robotokkal. A cél pedig az, hogy szponzorok segítségével ezek beszerezhetőek legyenek az iskoláknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában