nyeremény

2018.09.21. 11:50

Tűzoltó bemutatót nyertek a tehetséges gyerekek

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság idei pályázatának felhívására a somogyi iskolák közül a kaposvári Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium diákjai ragadtak ceruzát a legtöbben. Lelkesedésükkel elnyerték a „2018 legkreatívabb somogyi iskolája” címet, s vele együtt egy tűzoltó bemutatót. Nyereményüket a minap „váltották” be.

Sonline

Ceruzát, zsírkrétát és ecsetet ragadtak tavasszal a kaposvári iskolások, főként az alsó tagozatosok és elnyerték a megye legkreatívabb iskolája címet. Az elismerésnek pedig az egész iskola örülhetett. A kaposvári tűzoltólaktanya három napon át az intézmény tanulóitól volt hangos. A három csoport nagy örömmel fogadta a kaposvári hivatásos tűzoltók bemutatóját, akik előbb bemutatták azt a „végzetes” mozdulatot, amellyel akár egy egész konyha válhat a lángok martalékává, amennyiben vízzel próbálják meg eloltani a tűzhelyen felejtett, lángoló olajat. Az imitáció után a tűzoltóparancsnok felhívta a „Ne gyújtsa, gyűjtse!” szlogen fontosságára is a hallgatóság figyelmét. Róth Zoltán tűzoltó őrnagy kihangsúlyozta: a szemét nem a kályhába való, a környezettudatos szemlélet nemcsak környezetkímélő, de tűzvédelmi szempontból is biztonságos.

A laktanya látogatások során bárki kézbe vehette azokat az eszközöket, amelyekkel a tűzoltók életet és értékeket mentenek. Volt, akinek a tűzoltók védőruhája a földig ért, mások szinte elvesztek a védőcsizmában, ám ez sem szegte kedvét a lelkes társaságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában