fejlődés

2018.05.23. 17:30

Új munkahelyek lesznek a bővített gyárban

Több hektárnyi területet vásárolna és dolgozói létszámát is növelné a Metyx. A jövőben a kaposvári vállalat a Siemensnek gyárt szélturbina generátorházat, a szállítmányok elindultak már Dániába.

Góz Lilla

– 2015 májusában tizenöten dolgoztak a vállalatnál, ma százhetvenhatan kapnak itt munkát – mondta el szerdai látogatásán Szita Károly. Kaposvár polgármestere hozzátette: a Metyx a világ vezető szélerőmű gyártójának egyik beszállítójává vált, ezért szeretne tovább fejlődni.

– Több mint tíz hektárnyi terület megvásárlására nyújtották be igényüket a városhoz, azzal a szándékkal, hogy hamarosan meghaladja a foglalkoztatási létszámuk a kettőszáz főt, közel lesznek a háromszázhoz – mondta el Szita Károly. Megjegyezte: három esztendővel ezelőtt a cég felvázolt egy perspektívát, amit időarányosan túlteljesítettek és ezért is támogatják földvásárlásukat, hogy még többet tudjanak gyártani és még több embernek adhassanak munkát, erősítve ezzel Kaposvárt.

– Két évvel ezelőtt költöztem ide a családommal és volt akkor egy álmunk és erős hitünk. Szerdán indítottunk el egy szállítmányt Dániába, a gyár több mint egy évig dolgozott azon, hogy a Siemensnek készíthessünk hét megawattos szélturbina generátorházat. A terméket rajunk kívül ketten gyártják a világon – mondta el Ugur Üstünel.

A vállalat ügyvezető igazgatója hozzátette: a Siemensnek ez nagyon fontos projekt, Németországban 250 millió eurót fektettek az eszközbe, nagy lehetőséget látnak abban, hogy alkatrész beszállítóként dolgozhatnak velük. Megjegyezte: a kaposvári a legfiatalabb telephelyük, de szeretnék folytatni ennek a növelését, várják a kaposvári, somogyi munkavállalókat, továbbá megköszönte a városnak, hogy Kaposváron otthon érezhetik magukat.

Folyamatos a munkaerő felvétel

Négy kamionnyi rakomány szerdán indult útjára. A több tonnányi generátorházakat Dániába viszik. Számos infrastrukturális beruházás is megvalósult a vállalatnál, két új szövőgép is üzembe állt, amellyel a korábbi egy méteres helyett már két méteres üvegszál szövetet tudnak gyártani. 2015 májusában tizenöten, ma csaknem kétszázan dolgoznak a Metyx Hungary Kft-nél.

– A közeljövőben háromszáz főre bővítenék dolgozói létszámukat, szükségünk van még munkaerőre – mondta el Ugur Üstünel ügyvezető igazgató. Jelenleg keresnek szoftverkezelőket, angolul beszélő minőségellenőrt, cnc operátort, késztermék ellenőrt, szövőgép operátort, karbantartót, villanyszerelőt. Dolgozóinak utazási hozzájárulást és cafeteriát is biztosítanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában