Erődemonstráció

2017.08.18. 07:00

Versenyen kívül, de azért jól bántak a férfiak a sodrófával

Kaposmérőben zajlott a nyugdíjas szövetség hetedik alkalommal kiírt megyei sportnapja az elmúlt szombaton.

Sonline

Kaposmérőben zajlott a nyugdíjas szövetség hetedik alkalommal kiírt megyei sportnapja az elmúlt szombaton. Mint ahogy arról a keddi Somogyi Hírlapban beszámoltunk, a húsz, egyenként hatfős csapat nyolc versenyszámban mérte össze tudását, és a küzdelemből az első alkalommal benevezett Szolidaritás Autóbusz- Közlekedési Szakszervezet Nyugdíjas Tagozata került ki győztesként, második lett a Hetesi Nyugdíjas Klub, harmadik pedig a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományúak Klubja.

Díjátadáskor kupát kaptak az egyes versenyszámok legjobb csapatai is. Az egyéni versenyzők négy számban vetélkedtek: nyugdíjas íjászat, rönkhajítás és célba dobás mindkét nemnek, míg a legnépszerűbb versenyszám, a sodrófahajítás a hölgyek számára került meghirdetésre. Ez utóbbira több mint nyolcvanan neveztek, s mivel két korcsoportban zajlottak a küzdelmek, két győztest is hirdettek: Besenyei Józsefnét Lengyeltótiból és Gál Vilmosnét Szentgáloskérről.

Az esemény kapcsán néhány különlegesség: a legidősebb részvevő a 88 éves Vendriczki Józsefné volt Kaposvárról, míg a lebonyolításban ezúttal is aktív szerepet vállalt a kaposmérői nyugdíjas klub alapító tagja és volt vezetője, a 80 éves Herczeg Jánosné. A verseny legnagyobb meglepetéseként a lepedőakrobatikát hatfős férficsapat nyerte. Eddig kizárólag női célszerszám volt a sodrófa, ezúttal azonban versenyen kívül férfiak is beneveztek. (Némelyikük egészen jól bánt vele…) Az egyéni számok tizennégy győztese közül a legsikeresebb a Böjtös házaspár volt: Tibor a férfiak, míg Tiborné a nők rönkdobó versenyét nyerte meg. És végül a legelőrelátóbb szervező a megyei nyugdíjas szövetség volt: a nagy kánikula és a viharos időjárás közepette választotta ki azt az egy napot, amelyik a legalkalmasabb volt a sportnap megrendezésére…

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában