hőség

2018.08.07. 07:00

Vigyázzunk magunkra – jön az év legmelegebb hete

Az előrejelzések szerint az év eddigi legmelegebb hete jön, ezért fokozottban oda kell figyelnünk magunkra és környezetünkre is.

Góz Lilla

Húsz százalékkal több riasztásuk volt a hétvégén a mentőknek. Országosan összesen hatezer esetben kértek tőlük segítséget – közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Az előrejelzések szerint az év eddigi legmelegebb hete jön, az országban egyre több helyen 35 fok közelében alakulnak a maximumok.

A mentők arra figyelmeztetnek, hogy a hőség elleni védekezésben fontos a megfelelő folyadékpótlás, de lehetőleg ne cukros üdítőitalt, hanem ásványvizet vagy teát fogyasszunk, kiemelve gondoskodni kell a gyermekek, idősek, betegek folyadékpótlásáról is. A nagy melegben az autóvezetőknek is fokozott figyelemmel kell közlekedniük, hiszen ilyenkor romlik a sofőrök koncentrációkészsége, hosszabb a reakcióidő, ez által pedig nagyobb a balesetveszély.

– Nagyon fontos a megfelelő folyadékbevitel a szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknél – mondta Vorobcsuk András. A Kapos Mór Oktató Kórház szívkatéres labor vezető főorvosa hozzátette: az infarktusok száma az elmúlt időszakban megemelkedett, ezért azt tanácsolta, hogy az erős fizikai munkát a kora reggeli vagy a késő délutáni órákra időzítsék a nagy kánikulára való tekintettel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában