Siófok: Witzmann: 50 milliárd - Lengyel: 8 millió

2019.01.19. 21:30

Vonultak Siófokon és Kaposváron

Egymásba értek az emeszpés és a jobbikos zászlók, míg az árpádsávos szerényen legalább öt méterrel arrébb lobogott szombaton késő délután Siófokon, a Fő utcai hídnál, a sokpárti ellenzéki tüntetésen, ahol talán kétszázan gyűltek össze.

Sonline

Itt az a Lengyel Róbert – annak idején függetlenként megválasztott – polgármester Martin Luther Kinget fölemlegetve és citálva foglalta álmaiba a rendszert ostromló beszédét, aki több mint négyéves vezetői munkássága alatt – a nem városi költségvetésből származó, a szokásos FGSZ-támogatásból, a korábbi cégétől – mintegy 8 millió forintnyi fejlesztési forrást lobbizott„ össze sikeresen Siófoknak. Ezt a pénzt egy gördeszka-pályára költötték.

A tüntetők, nem tudni, hogy mi okból Witzmann Mihály országgyűlési képviselői irodája elé vonultak, ahol – a hatályos térképek szerint magánterületen – elhangzó üzeneteik céltáblája az a Witzmann Mihály országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP) volt, akinek a közreműködésével és közbenjárásával az elmúlt időszakban megvalósult és előkészítés alatt álló, de már jóváhagyott fejlesztési projektekből több mint 50 milliárd forintnyi kapott zöld utat Siófokra, a nyár fővárosába. Itt a pártok képviselői mondtak beszédet, ugyan keverve a köz- és a magánmédiát, sajtószabadságot követeltek, s többek között ostorozták a túlmunka törvényt, amelynek lehetőségével – információink szerint – egyetlen siófoki vállalkozás sem kíván élni. S mire az utolsó felszólaló, Potocskáné Kőrösi Anita országgyűlési képviselő (Jobbik) miután földhöz vágta a kezében lévő narancsot, s közzé kiabálta, hogy ”ezennel a narancsuralomnak vége„, már csak mintegy 100-120-an éltették a mondandóját.

Mintegy kétszáz tiltakozó gyűlt össze szombaton délután a kaposvári Európa parkban, hogy egy szakszervezeti demonstráción tiltakozzon a Munka törvénykönyve decemberi módosítása ellen. Svajda József, a Magyar Szakszervezeti Szövetség megyei vezetője megafonon keresztül intézett beszédet a tömeghez. Elmondta, hogy tárgyalni szeretnének a kormánnyal, tisztességes béreket és nyugdíjakat követelve. Márciusra sztrájkkészültséget hirdettek, bár elismerte, hogy nincs nagy hajlandóság a sztrájkra, és ennek részben a munkaerőhiány is az oka. Varga Zsoltné, a húsipari dolgozók szakszervezetének országos alelnöke arra figyelmeztetett, hogy a munkások között nagy a fásultság és depresszió, ezért több a munkahelyi baleset. Sábránki Lajosné, a csökkentett munkaképeségűek nevében a közlekedési hozzájárulás hiányát és az alacsony fizetéseket említette. Végül Hornyák József, a Vasas Szakszervezet megyei titkára összefogásra szólított fel.

 

Potocskáné fúj

A honanya példát mutat: hogyan is kell megrongálni egy közterületen lévő plakátot... Potocskáné jobbikos képviselő, honi törvényhozó a szombati siófoki tüntetés közben mintegy 200 siófoki és Siófok környéki vonuló szeme láttára ragadott festékszóró flakont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában