Óvatosság

2018.02.23. 13:58

Vörös kód az extrém hideg miatt

Vörös kód riasztást adott ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) a szombat déltől várható extrém hideg miatt.

K.G.

A vörös kód idején a hajléktalanokat segítő szervezetek mellett szükség esetén a bentlakásos intézmények is megnyitják kapuikat a rászorulók előtt az extrém hideg miatt. A szóba jöhető befogadó intézmények, a diszpécserközpontok és az utcai szociális munkások is felkészültek a riasztással járó feladatokra. Kaposváron a Magyar Vöröskereszt Nyitott Kapu Gondozási Központjának vezetője, Pintér Piroska lapunknak elmondta: eddig is befogadtak minden rászorulót, akár lakossági jelzések alapján, vagy rendőri felkérésre. A vörös kód idején a hajléktalanok közül az ápolásra szorulókat a Pécsi Támasz Alapítvány irányításával osztják szét a közeli bentlakásos szociális otthonok között.

A lakosságot kérik, hogy figyeljenek az utcán kihűléssel fenyegetett és az otthonukban egyedül élő idős emberekre egyaránt, és szükség esetén hívjanak segítséget. A riasztás a mostani meteorológiai előrejelzések alapján várhatóan egy hétig lesz érvényben. A kormány megerősítette a hajléktalanokat ellátását, az átlagosan meglévő 9600 mellé további 1500 hely megnyitásáról döntöttek. Többlettámogatást adtak takarók, hálózsákok és egyéb kiadások fedezésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában