Ne féljetek

2017.09.12. 13:17

Ars Sacra – művészetekkel közelítik az eget a földhöz

Ne féljetek – ezzel a mottóval tartják meg az Ars Sacra Fesztivált. A szakrális művészetek hete szeptembert 15-től 24-ig tart.

Harsányi Miklós

– Cél, hogy az ökumené jegyében valamilyen módon közelítsük az eget a földhöz művészetek által – hangsúlyozta a keddi kaposvári sajtótájékoztatón Lőrincz Sándor újságíró.

Rumszauer Miklós püspöki helynök rámutatott: ma is vannak olyanok, akik az egyházban szeretik támogatni a művészeket, s ma is vannak arra érdemes művészek, akiknek egyfajta bemutatkozási fórumot, profilt, egyfajta kifutást tudnak az egyházi programokon való megjelenések biztosítani. – Nem lehet tudni, kit, mi érint meg, kihez mi áll közel, s mitől kapja meg az impulzust, ami esetleg őt elindítja a hit útján – emelte ki. – Van, akit a zene, a festészet, az építészet, a prédikáció vagy egy irodalmi alkotás. Isten ezen az eszközön, s ezen a módon, a művészetek útján is szól hozzánk. Táplál minket, simogatja a lelkünket, ad impulzusokat, s szellemi lelki vezérfonalakat.

Tolnai Mária egyetemi docens, az Ars Sacra Fesztivál koordinátora hangsúlyozta: a fiatalokat is be akarják vonni a hét eseményeibe. A rendezvénysorozat szeptember 15-én kezdődik: A szeretet arcai címmel dokumentumfilmet vetítenek a Manilában működő ACAY ifjúsági misszióról a kaposvári Szivárvány Kultúrpalotában, a hivatalos megnyitót szombaton 19 órakor tartják a volt Latinka Művelődési Házban. Számos program közül választhatnak az érdeklődők, így többek között a mese kapcsolata a játékkal és az imádsággal lelkiderű-gyakorlatnak ad otthont az evangélikus templom, a Borostyánvirág Anyaotthonban fellép a Kultúr Találka együttes, s Pázmány és a barokk korszak címmel előadást tart prof. Rosta István Ez Te vagy, Uram?A Hajléktalan Jézus-szobor elhelyezése szeptember 20-án lesz Kaposváron, a Kossuth téren. A rendezvényhez kapcsolódva Karádon, Bárdibükkön és Várdán is szerveznek programokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában