Nagyatád

2017.12.12. 15:58

Arany Jánosról és Tompa Mihályról ír a Somogy új száma

A Somogy kulturális folyóirat idei 4. számát mutatta be a Berzsenyi Dániel Irodalmi és Művészeti Társaság a Nagyatádi Kulturális és Sport Központban.

K. G.

Bába Iván főszerkesztő elmondta, ennek a lapszámnak a gerincét azon írások adják, amelyek Arany János és Tompa Mihály születésének 200. évfordulójáról emlékeznek meg, illetve kettejük kapcsolatát elemzik. Az egyik tanulmány szerzőjét, a somogyi származású Druzsin Ferencet is bemutatják egy hosszabb interjúban.

Bába Iván az olvasók figyelmébe ajánlotta Gilbert Edit írását is, amely a keleti irodalmakról, jelesül most az azeriről és az ukránról szól. Szakály Sándor, a Berzsenyi Társaság elnöke a lapbemutatón arról beszélt, hogy a társaság kezd megújulni és megerősödni, ennek példája a 2015-től magára találó Somogy folyóirat, amely volt, hogy korábban évi egy lapszámmal jelent meg. A folyóirat széles kitekintésű, különböző szellemiségű alkotókat fog össze.

Szakály Sándor fontosnak tartja, hogy minél több somogyi kötődésű alkotó szerepeljen, de ne ők töltsenek meg minden lapot. Ennek szellemében a határon túli alkotók is teret kaptak a lapban. Szakály Sándor kitért arra is, hogy nagy álma: a megye tartsa fenn a folyóiratot. Ez még nem valósult meg, bár szerinte Kaposvár erőn felül teljesít a támogatásban, és vannak pozitív példák, mint Zamárdi és Balatonföldvár, melyek segítik a társaságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában