házgyarapodás

2018.02.01. 18:09

Új építményekkel gazdagodott a somogyszobi Vilma-ház

A tavaly elnyert pályázati pénzek felhasználásával befejeződött a tájház bővítése – mondta el érdeklődésünkre Spanics Ágnes, a Vilma Háza Alapítvány elnöke, a kapott összegekből a hátsó épületrész tetőterét építették be, mögötte egy új kocsiszín is elkészült. Ez utóbbi költségeihez az önkormányzat szintén hozzájárult.

Sonline

– Ahhoz, hogy a parasztporta elnyerje a végleges formáját, már csak a földi pince, a gémeskút és galambdúc hiányzik, illetve a tetőtéri kiállítótermet szeretnénk úgy bebútorozni, hogy az ott elhelyezett tárgyak megfelelően tükrözzék a hajdani paraszti életet. Mindezekhez ezúttal is pályázat útján szeretnénk forráshoz jutni – emelte ki az alapítvány elnöke. Mint megtudtuk, a kocsiszín berendezéséhez ugyan már rendelkezésre állnak a mezőgazdasági eszközök, a most elkészült épületrészek hivatalos átadására azonban csak szeptemberben kerül sor. – Rendkívül nagy érték a Vilma-ház, több, mint egy múzeum.

Őrzi Somogyszob múltját, amelynek különlegessége, hogy valamennyi berendezését az itt élők adták össze. Ezért is érzi egy kicsit sajátjának mindenki – mondta Eller János polgármester. Az emlékhely nem csupán turisztikai látványosság, használják a falubeliek is: jelenleg fonó működik az épületben, ahol a település apraja-nagyja többek között a kosárfonást és a különféle kézműves technikák elsajátítását is gyakorolhatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában