művészet

2018.05.14. 14:00

Leendő képzőművészek bontogatták szárnyaikat Zselickislakon

Immár nyolcadik alkalommal népesült be szombaton a kislaki alkotótábor helyszíne, ahol a kaposvári Toldi és a Kinizsi iskola diákjai tölthettek el pár órát hivatásos képzőművészekkel.

Varga László

dav

– Nagy élmény ez a gyerekeknek, hiszen nem csupán részesei lehetnek egy- egy alkotás születésének, hanem a többféle képzőművészeti ág rejtelmeibe betekintve, a személyes beszélgetések révén olyan élményekre is szert tehetnek, amelyek akár egész életükre meghatározhatják a pályaorientációjukat – mondta a házigazda, Bene János festőművész.

Példaként volt tanítványai, Bihary Sarolta építész, Hendzsel Ilona textiltervező iparművész, Kiscsinál Melinda iparművész valamint Jónás Péter képzőművész nevét említette, akik diákként gyakran megfordultak alkotótáboraiban, és művészként már sokadik alkalommal vettek részt a zselickislaki eseményen is.

A szombati rendezvény visszatérő vendégei között volt Rajs Julianna képgrafikus, Ficzere Mátyás népi iparművész, Sélley Miklós fotó-, Nemes István festő- és Vagyúr István szobrászművész is, az erdélyi származású Szász Lívia pedig az egyetemista korosztály képviseletében vett részt a művész- diák találkozón. És hogy valóban tartalmasan teltek az együtt töltött órák, azt az elkészült alkotások bizonyították: az asztalokon sorakozó agyagtárgyak, a kis szobrocskák, a szép metszetek és origamik (papírhajtogatással készült tárgyak), a dombtetőn készült festmények mögött jól kivehetően már a leendő művészek bontogatták szárnyaikat…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában