kurtalábú publikum

2018.05.10. 20:00

Gólyalábon érkeztek a fesztivál hírnökei

Utcai programokkal folytatódott csütörtökön a Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé Kaposváron. Bábszínház, pantomim előadás és gólyalábasok is színesítették a fesztivál programját a gyerekek és a felnőttek legnagyobb örömére.

Koszorus Rita

g—lyal‡basok kaposv‡ron

Ámulatba ejtették a „kurtalábú publikumot” a hosszúléptekkel érkező Langaléta Garabonciások. Ők voltak ugyanis azok, akik igyekeztek minél több nézőt verbuválni a kilencedik Assitej Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé utca programjára. Hangoskodással, muzsikaszóval és némi riogatással csalogatták a nézőket az Európa parkba.

Színes kavalkáddal készültek a szabadtéri eseményre, hiszen a Vaskakas Bábszínház Pulcinella és a varázskút című előadása után a csúzlizdában próbálhatták ki ügyességüket a gyerekek. Sőt akár a felnőttek is, emellett a cirkuszi képmutogatóban még akár balerinává is válhatott a járókelő. De verkli is szórakoztatta az érdeklődőket.

Az utcai programok egyfajta ablakként szerepelnek, amelyek a városlakóknak adnak betekintést a színházi biennáléba. Az egyhetes rendezvény csütörtök reggelig több mint 2300 látogatót mozgatott meg. A versenyprogramban különböző korosztályoknak szóló darabok kaptak helyet.

– A versenyprogramot az idén Gabnai Katalin színikritikus válogatta – mondta Novák János, az Assitej Magyar Központ elnöke. – Nagyon sokrétű, mert a csecsemőszínháztól az ifjúsági színházon át a meseszínházi produkciókig, minden szerepel benne. Természetesen Gabnai Katalint nem kell bemutatni, hiszen színházi szakemberként, íróként, rendezőként és a nevelési színház egyik apostolaként is nagyon sokat tett ezért a műfajért.

A versenyprogramon kívül más társulatok is bemutatkoznak. – A fókuszprogramokon olyan előadásokat mutatunk be, melyeket fontosnak érzünk, de nem kerültek be a versenyprogramba – tette hozzá a rendezvény főszervezője. – Számtalan gyermek és ifjúsági színház érkezett az ország különböző pontjairól, Erdélyből, Lengyelországból és Spanyolországból. Rendkívül színes a paletta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában