felvételi

2018.09.05. 14:18

Egyetemisták is beiratkoztak a zeneiskolába

A vártnál is többen érkeztek a Liszt Ferenc Zeneiskola pótfelvételijére: az új tanévben félezren kezdik el tanulmányaikat az intézményben.

Harsányi Miklós

flash mob a téren

– A diákok ritmuskészségén kívül az énektudásukra is kíváncsiak voltunk – mondta Nagy Tamás, a Liszt Ferenc Zeneiskola igazgatója. – Csaknem 20 hangszer közül választhattak a fiatalok, s az ének iránt is folyamatos az érdeklődés. Örülünk, hogy Kaposváron ilyen sok gyermek szereti a zenét, ennek köszönhetően a tervezettnél több diákkal indíthatjuk el a 2018-2019-es tanévet.

– A Kaposvári Egyetem több színész hallgatója is beiratkozott az intézményünkbe, ők többek közt fúvós, illetve vonós szakra járnak majd – tette hozzá Nagy Tamás. – S kedvezően fogadtuk a hírt, miszerint a Rotary Club egy tehetséges zeneiskolás támogatását vállalja ebben a tanévben: az utazás, a fellépés és a hangszervásárlás költségeihez is hozzájárulnak. A szervezet képviselője erről a minapi megbeszélésünkön biztosított.

A zeneiskolán kívül tovább folytatják az iskolákban zajló kihelyezett oktatást. A kör szeptembertől bővült: az eddigi négy tanintézmény – Kodály, Zrínyi, Kisfaludi utcai és a toponári tagiskola – mellett ötödikként a Toldi lakótelepi iskolában is lehetőséget biztosítanak erre a diákoknak.

Nagy Tamás kiemelte: hamarosan újabb külső helyszínen is vállalnak majd munkát a zeneiskola tanárai, az ezzel kapcsolatos szakmai egyeztetéseket megkezdték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában