erő és energia

2018.09.04. 13:12

Varázslatos alkotások a fonyódi Feng Shui Galériában

Varázslataim címmel nyílt kiállítás Bózsa Brigitta alkotásaiból a Feng Shui Galériában. A kaposvári tanárnő közel húsz alkotása látható egy hónapig a Balaton-parti városban.

Andricz Gabriella

A művész saját belső világa tárul a látogatók elé, egy misztikus utazás képei, teli a nőiesség jellemző vonásaival. Az Eredet, a Mágia, Földanya, mint képcímek is erre utalnak. A kiállított festmények közös vonása a lendületes vonalakkal átszőtt, harmonikus színvilágú felületek, a kissé dekoratív jellegű ábrázolásmód, némi szürrealizmussal vegyítve.

– Spirituális ember vagyok, számomra az energia nagyon fontos a festészetem során és ezt igyekszem kifejezni – mondta Bózsa Brigitta, aki a folyamatos megújulni tudást is fontosnak tartja művészeti tevékenységében.

Akármilyen színű festékhez nyúl, a végén legtöbbször a kék és árnyalatai köszönnek vissza a festményeken, amelyek élénk és tiszta ragyogását az akrill technikának is köszönheti. Emellett szívesen fest akvarellel is. A több mint húsz éve működő magángaléria tulajdonosa, Fauszt Terézia azt mondta, a képek hangulata magával ragadta, és mint feng shui oktató külön kiemelte a képekből áradó egyensúlyra való törekvést.

Bózsa Brigitta tárlatát gyermekkori jó barátja, Kovács Tibor fotós ajánlotta az érdeklődő közönség figyelmébe, aki a festmény és a fotó különbségeit, kapcsolódási lehetőségeit elemezve értelmezte a látottakat. A megnyitó tombolasorsolással zárult, az alkotó erről azt mondta: nagy öröm volt számára, hogy olyan érdeklődőkhöz került a munkája, akik már előre kinézték maguknak a felajánlott akvarellképet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában