könyvbemutató

2018.11.23. 21:47

Új kötetet kerekítettek a mondókás játékoknak

Négy helyszínen, Nagyatádon, Barcson, Marcaliban és Kaposváron is bemutatták a kisgyermekes szülők körében népszerű Kerekítő mondókás könyv ötödik kötetét.

Andricz Gabriella

A legapróbb gyermekeknek szóló gyűjtemény J. Kovács Judit drámapedagógus válogatásában jelent meg, és Boldizsár Ildikó író, mesekutató ajánlotta a kisgyermekes szülők figyelmébe. A mesekutató, gyakorló nagymamaként, felhívta a figyelmet a döcögtető játékok fontosságára, felszabadító, léleknyugtató hatására, melyekkel sokat segíthetünk a kisgyermekek érzelmi fejlődésének előrehaladásában. A kicsik „tankönyvének” is nevezhető kiadvány szorosan kapcsolódik ahhoz a foglalkozássorozathoz, amely a csecsemőknek nyújt élményeket a hangszerrel kísért eljátszott mondókák során.

– A foglalkozásokon a népköltészet kincseiből válogatunk – mondta Sáráné Kocka Ágnes a somogyi helyszínek foglalkozásvezetője. A program során az ölbeli játékok, az érzelmi biztonság, a korai kötődés, a művészeti nevelés, a természet közeli megoldások kerülnek előtérbe, amiket egyszerű népi hangszerekkel is eljátszunk. A megyében nyolcvan aktív tag részese a heti rendszerességgel zajló foglakozásoknak.

A kaposvári Agorában tartott keddi könyvbemutatón azok a kisgyermekes anyukák is részt vettek csemetéjükkel, akik már kezdetektől tagjai a Kerekítő foglalkozásoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában