fellépés

2019.02.04. 11:31

Koltai Róbert visszatér a Roxínház színpadára

Hamarosan ismét a somogyi megyeszékhelyen láthatjuk a Kaposvár-jelenség egyik meghatározó alakját, Koltai Róbert színművészt.

Góz Lilla

Budapest, 2015. április 1. Koltai Róbert színész-rendezõ a Hogy volt!? címû tv-mûsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A mûsorban Tímár Péter Balázs Béla-díjas filmrendezõ, forgatókönyvíró munkáiról emlékeznek meg. MTVA Fotó: Zih Zsolt

Forrás: MTI/MTVA

Fotó: Zih Zsolt

Ezúttal Christian Gundlach: Batang felé… – Ketten egyedül című tragikomédiájában lép a Roxínház színpadára. A napjainkban játszódó történetben Hubert és Alex két furcsa, magányos alak. Kapcsolatuk egy nagyon izgalmas lélektani játék. Hubert – Koltai Róbert – egy, a demenciában lassan teljesen elmerülő idős férfi, aki attól nyeri el végül a szabadságát, hogy elengedi a valósághoz való kapaszkodást és elmerül egy képzelt világban. És a fiatal, Alex – Szirtes Balázs –, aki kényszerű kötelességből ápolja őt.

– Talán szokatlannak érezhetjük azt, hogy a betegségre, a demenciára vagy a halálra megszabadulásként gondoljunk – mondta a darabról Koltai Róbert.

– A Batang felé újszerű nézőpontokat is ad, de súlyos témái ellenére sem egy elkedvetlenítő dráma. Hol abszurd, hol pedig tragikomikus jelenetein néha nevetni is lehet – tette hozzá a színművész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában