vr szemüveg

2019.03.08. 17:45

A modern technológia segítségével Rippl-Rónai bőrébe lehet bújni

Egy különleges eszközzel, valamint teremmel gazdagodott a Rippl-Rónai Emlékház és Látogatóközpont.

Marosi Gábor

Pénteken délelőtt ugyanis egy olyan virtuális szemüveggel bővült az intézmény, amelyet két kaposvári fiatal tervezett. Keresztes Bálint és Burcz Alex még 2017-ben pályázott ötletével a polgármesteri díjra, melynek lényege, hogy olyan kreatív ötleteket várnak a fiataloktól, amit még senki nem talált ki, az önkormányzat pedig ezeket igyekszik megvalósítani.

A virtuális szemüvegnek köszönhetően a Rippl-Rónai villa emeleti szobájába lehet bemenni. Az alkalmazás lehetővé teszi, hogy a viselője körbesétáljon a helyiségben, megfogjon különféle tárgyakat és arrébb is tegye azokat. Emellett ki lehet nézni az ablakon és megtekinteni Rippl-Rónait, miközben aktot fest az udvaron. A szemüveg segítségével ecsetet is ragadhat használója és egy festővászonra Rippl-Rónai kukoricás stílusában alkothat. A technológiának köszönhetően a képet virtuálisan meg lehet örökíteni, majd utána a valóságban kinyomtatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában