Sárkányok és szentek

2019.03.18. 19:27

Kerámiába zárt kis mitológia – miniatűr kiállítás

Kaposvár Miniatűrök Kerámiából címmel nyílt tárlata M. Östör Ágotának az Agórában.

Góz Lilla

– Ez egy aprólékos munka, ha tönkremegy, ki lehet dobni az egészet, ennek ellenére nagyon szeretem – mondta el a budapesti művész. M. Östör Ágota képzőművészeti gimnáziumi tanulmányait követően az iparművészeti főiskolára járt. Gyárban is tervezett és tanította a keramikus szakmát is. Jelenleg egy szakkört vezet, és amikor csak ideje van, alkot.

– Nagyon szeretem a mitológiai lényeket, mikor a gondolkodásmódot le tudom képezni tárgyakba – mondta. – Ez egy mesélős korszak az életemben, a fotelben ülve gyurmázom meg az alakokat – mondta el a keramikus, akinek a művészi vénája nagybátyjától ered, aki festőművész volt. – Édesapám nagyon szerette volna, ha viszem tovább a családi vonalat. Én pedig nem szerettem volna sosem megélhetési keramikus lenni. Azért alkotok, mert nekem van rá szükségem – jegyezte meg a budapesti művész, aki kedveli a visszafogott színeket. Az egyik kedvenc alkotása a népi muzsikusokat ábrázoló miniatűrje.

A tárlat április közepéig látható az Agórában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában