Költészet napja

2019.04.11. 18:38

Gitárral és képekkel szólalt meg a vers

 A Kaposvári Egyetem Makovecz Imre Művészeti Szakkollégium hallgatóinak munkáiból nyílt kiállítás a Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtárban.

Marosi Gábor

Az egyetemisták a többi között Pilinszky János, József Attila, Karinthy Frigyes és Petőfi Sándor egy-egy versét készítették el kép formájában. A könyvtárban már három éve hagyomány, hogy a magyar költészet napját ekképpen is megünneplik. A tizenhat alkotás pár hétig lesz látható a könyvtár emeletén.

A kiállítás megnyitója után nem sokkal Gerendás Péter előadóművész verses-zenés estjével folytatódott a költészet napi megemlékezés. A dalszövegíró az előadás előtt elmondta: gyermekkorában édesanyja által szerette meg a költészetet és a verseket. Amikor pedig elolvas egy költeményt vagy elénekel egy dalt, mindig fiatal korára gondol vissza.

– Nagy az érdeklődés a versek iránt – hangsúlyozta Gerendás Péter. – Azt érzem, főleg a költészet napja környékén, amikor megszaporodnak az ilyen jellegű fellépések, hogy sokan jönnek az emberek és kíváncsiak. Ez azt jelenti, hogy szeretnek olvasni és zenét hallgatni. Az pedig külön öröm számomra, hogy megzenésített formában szeretik a verseket. Nem bánnám, ha minden nap lenne költészet napja, mert ez az egyik olyan terület, amelyben Magyarországon nagyon erősek vagyunk és komoly hagyományaink vannak. Nagyszerű költőink, írónk voltak, az irodalom egy nagyon fontos része a kultúránknak. Ez az időszak számomra nagyon kedves, mert nemcsak a költészet napján, hanem az elmúlt és a elkövetkezendő napokban is lesznek előadásaim és ez mindig csodálatos élmény – tette hozzá Gerendás Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában