Faluszínház

2019.08.20. 21:00

A Csikyből indult az ötlet egykor

János Vitéz, Pál utcai Fiúk, Egri Csillagok. Többek között ezeket a darabokat mutatta már be a bárd­udvarnoki Faluszínház Varga Zsuzsa színművész rendezésében a kulturális héten.

Andricz Gabriella

Minden évben izgatottan várják a falu fiataljai, hogy mikor kezdődik már a próbafolyamat, a heteken át tartó izgatott készülődés és ötletelés, hogy megszülethessen a produkció, amit a félig kész Faluház színpadán mutat be az amatőr társaság.

– Tíz éve a második Bárdudvarnoki Kulturális héten láthatta a közönség a Parasztopera című darabot a Csiky Gergely Színház előadásában – mondta Andor István szervező. – Szerettük volna, ha a következő évben is egy kaposvári előadás színesíti a programsorozatot. Az akkor műsoron lévő János vitéz, illetve a Portugál című előadás jöhetett volna szóba, de anyagi és szervezési okok miatt nem jöhetett létre az előadás. Ugyanakkor a bárdudvarnoki kötődésű Varga Zsuzsa színművész felajánlotta, hogy a helybeli fiatalokkal megrendezi a darabot. Az első nagy sikerű előadás után hagyomány lett, hogy minden évben két előadásnyi élménnyel nyit a kulturális hét.

– Ez egy nagyon hálás feladat számomra, hiszen rendkívül sok szeretetet kapok a gyerekektől, a mosolyok, örömkönnyek feltöltenek és erőt adnak, érezhetjük, hogy van értelme annak, amit teszünk – mondta Varga Zsuzsa. – Idén a Négyszögletű kerek erdőt dolgozzuk fel, amelyben a falu fiataljai erdei állatok szerepébe bújnak augusztus 18-án és 19-én este nyolc órától. A közel harminc tagú társulat legfiatalabb tagja alig négyéves.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában