videó

2019.08.13. 20:14

Telt ház előtt csendültek fel az első hangok a Kaposfesten

Óriási érdeklődés előzte meg jubileumi, 10. Kaposfestet: kedden este telt házas nyitókoncerttel kezdődött el az augusztus 19-ig zajló egyedülálló rendezvénysorozat. A közönség 14 koncerten több mint 30 szólista játékát hallhatják a legkülönfélébb kamarazenei formációkban. Szita Károly, Kaposvár polgármestere és Bolyki György fesztiváligazgató is köszöntötte a látogatókat a Szivárvány Kultúrpalotában.

Harsányi Miklós

Alekszej Vologyin (zongora), Lars Anders Tomter (brácsa), Julien Quentin (zongora), Mirjam Schröder (hárfa), Várdai István (gordonka), Baráti Kristóf (hegedű), Uxie Martinez Botana (bőgő), valamint Camille Thomas (cselló): néhány név a tizedik Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál fellépői közül. Az augusztus 19-ig zajló rendezvény központja a Szivárvány Kultúrpalota, ám a közönség ezen kívül több helyszínen is találkozhat klasszikus zenei programokkal.

 

– Azt, hogy tizedik alkalommal köszönthetem önöket a Kaposfesten az elsősorban az önök érdeme, amit hálásan köszönök – hangsúlyozta Szita Károly, Kaposvár polgármestere, aki felidézte az elmúlt tíz év főbb történéseit. Hozzátette: a közönség élteti a fesztivált, s jelenlétükkel mindig is biztatták őket. Ez a garanciája a 11. Kaposfestnek is.

Bolyki György fesztiváligazgató is köszöntötte a vendégeket, s szép koncertélményeket kívánt. Az érdeklődők a 14 koncerten több mint 30 szólista játékát hallhatják a legváltozatosabb kamarazenei formációkban: a duókon, a triókon és a kvartetteken kívül kvintettek is szerepelnek. A Liszt Ferenc Kamarazenekar is fellép, elsősorban versenyművek kísérőzenekaraként lesz hallható, tájékoztatták lapunkat a főszervezők. S ráadásként elhangzik egy 23 vonósra írt kamarazenei mű is.

A komolyzenén kívül kiegészítő programok gazdagítják a jubileumi rendezvénysorozatot: Segal Viktor fesztiválséf ismét Kaposfest menüt készít, újra lesz kézműves sörünnep, a művészeken kívül a közönséget is vendégül látja Kassai Lajos lovasíjász. Augusztus 17-én a Boney M ingyenes koncertet ad Sheyla Bonnick énekesnővel, s a Nagyboldogasszony Székesegyházban augusztus 19-én a Bolyki Soul & Gospel Kórus lép fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában