ünneplés

2019.11.24. 16:20

Az időseket köszöntötték Görgetegen

Szépkorúakkal telt meg a görgetegi közösségi ház. Az önkormányzat hívta meg őket egy kis ünneplésre – mondta Fadgyas Attila polgármester. Köszöntőjében szólt arról, hogy a településen megbecsülik az idősebb korúakat, hisz ők indították a fiatalokat útra és még ma is lehet számítani az idősek segítségére, tapasztalatára.

Györke József

Fotó: Picasa

Örül annak, hogy ilyen sokan elfogadták a meghívást. Fontosnak érzi, hogy együtt vannak és kibeszélgethetik magukat.

Biró Norbert a megyei közgyűlés elnöke átadta Neszményi Zsolt kormány megbízott és Szászfalvi László országgyűlési képviselő jókívánságait, akik más elfoglaltságuk miatt nem lehettek jelen az ünneplésen. Elnök úr is kiemelte, kell több olyan rendezvény, ahol végre együtt lehetnek, együtt szórakozhatnak az emberek. Van idő megpihenni és megosztani gondolataikat egymással. Ez a nap jó alkalom egy kis feltöltődésre is. Kérte, ne feledkezzenek meg azokról az idős, egyedül élő idősekről sem, akik nem tudtak részt venni a találkozón. Látogassák meg őket, segítsék őket. Tóth Franciska lelkész és Bognár Tamás plébános példabeszédekkel erősítette meg az időskorúakat.

Nagy sikerrel szerepeltek a fővárosi művészek

Külön is köszöntöttek két jelenlévőt, akik e napon születtek: a 82 éves Gazda Ferencnét virággal, a 76 esztendős Vaskó Gyulát egy üveg borral köszöntötte polgármester úr. Dr. Németh Szilviának a község háziorvosának a település egészségügyi életében végzett több évtizedes munkájáért a „Görgeteg községért” kitüntető címet adományozta a képviselő testület.

Az ünnepséget a helyi Diamonds Tánccsoport és a barcsi Boróka Senior Táncegyüttes műsora színesítette. Sztárvendégként Szabó Noémi és Kovács Szilárd operett énekesek léptek fel nagy sikerrel. Az időskorúak az önkormányzattól kapott ötezer forinttal gazdagabban térhettek haza a finom vacsorát követően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában