folytatódik

2019.11.12. 20:36

Nem szűnik meg, csak átalakul a Kaposfest

Nem szűnik meg a Kaposvári Kamarazenekari Fesztivál. A Kaposfest más formában, de folytatódik tovább. A fesztivál megszűnésének híre egy félreértésen alapul.

Koszorus R.

– Megjelent egy velem készült interjú, ahol nagyon szerencsétlen módon azt a címet adták, hogy nem lesz tizenegyedik Kaposfest – mondta el Bolyki György, a rendezvény társalapítója a Somogyi Hírlapnak.

– Hiába kértem, hogy ne ezt a változatot adják címnek, nem változtatták meg. Az interjúban is mondtam: én nem csinálom tovább a fesztivált, nekem a tizedik volt az utolsó. Átadtam a szervezést az eddigi művészeti vezetőnek, Várdai Istvánnak, aki úgy döntött, hogy más néven, és kicsit más jelleggel folytatják a rendezvényt.

Megkerestük a kaposvári Városházát. Szintén megerősítették, természetesen folytatódik a fesztivál, csak egy másik koncepció mentén. Várdai Istvánnak is kérdéseket küldtünk a folytatásról, azt ígérte: december elején bővebb tájékoztatást fog adni elképzeléseiről.

Bolyki György lapunknak elmondta, azért nem folytatja tovább a méltán híres rendezvény szervezését, mert a Liszt Ferenc Kamarazenekar igazgatója lesz. – Ezt egy évvel ezelőtt úgy vállaltam el, hogy a tizedik Kaposfest számomra az utolsó – mondta.

– Az energiáim nagy részét a jövőben a Liszt Ferenc Kamarazenekarra fordítom. Úgy éreztem, hogy az idő, ami maradt volna a zenekar mellett nem méltó egy ilyen világhírű és nagy presztízsű rendezvényhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában