Fesztivál

2019.11.29. 21:00

Somogyot is képviselték a fellépők az idei országos nyugdíjas művészeti fesztiválon

Harmincötödik alkalommal szervezték meg a Solar Országos Nyugdíjas Művészeti Fesztivált a településen – tudtuk meg Tóth Sándorné alapító szervezőtől, aki elmondta azt is, már annyira népszerű a fesztivál házigazdájáról, a Solar Hotelről elnevezett találkozó, hogy évek óta csak három hétvégi napon tudják azt lebonyolítani.

Györke József

Fotó: Picasa

Az idén csaknem hétszáz résztvevőt fogadtak száz műsorszámmal. Az ország szinte minden részéből érkeztek fellépők, s voltak „legek” is: a nagykanizsaiakkal érkező Tánczos Laura karnagy a legtöbb csoport dalait vezényelte, a leghosszabb műsorszámot a zalaapáti népdalosok és harmonikások adták elő nagy sikerrel, mintegy negyven percben. Érkeztek Nagymarosról, Komlóról, Gellénházáról, a legtöbben mégis Zala, Tolna, Baranya és Somogy megyét képviselték.

A Solar fesztivál keretében „Nagyasszony” díjat adtak át Nagyné Huszár Andreának, a Solar Hotel igazgatónőjének. Porkoláb Lászlóné, a Főnix Egyesület elnöke elmondta, a 2002-ben alakult egyesületnek már hét országban vannak elismerésben részesült Nagyasszonyai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában