magyar kultúra napja

2020.01.22. 17:48

A kultúra ápolása mindannyiunk feladata

Vetélkedővel, néptánccal és irodalmi estekkel ünnepelték a somogyiak a magyar kultúra napját. Az ünnepségek szónokai egyetértettek abban, hogy mindenki fontos feladata, kultúránk ápolása.

Koszorus Rita

A magyar kultúra napját 1989. óta ünnepeljük január 22-én. Ezen a napon fejezte be ugyanis Kölcsey Ferenc a Himnuszt 1823-ban. – Tulajdonképpen a magyarság imáját ünnepeljük – mondta Egerszegi Edit, a Berzsenyi Társaság ügyvezető titkára. – A civil szervezetek mindent megtesznek azért, hogy a magyar kultúrát megőrizzék. Kultúra ápolók vagyunk, hiszen nyelvében él a nemzet. A magyar kultúra napját megyeszerte megünnepelték. Nagybajomban a helyi iskola diákjainak tárlatvezetéssel egybekötött vetélkedőt szerveztek és megkoszorúzták Gyergyai Albert szülőházát, a programot Major Tibor anekdota estje színesítette.

Balatonföldváron a Bajor Gizi Közösségi Házban tartottak zenés irodalmi estet Náray Erika színésznővel. Fonyódon a Művelődési Központban ünnepelték a magyar kultúra napját: festmény kiállítással egybekötött kulturális estet tartottak.

Siófokon a Művészeti Iskola és a Balaton Táncegyüttes gondoskodott az ünnepi hangulatról. Balatonlellén a városi művelődési házban a Lelle Néptánc Egyesület, a Somogy zenekar és helyi iskolások, óvodások közreműködésével tartottak ünnepséget. Barcson városi ünnepség keretében adtak át kitüntetéseket és elismeréseket a magyar kultúra napján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában