díszpolgári látogatás

2020.03.04. 20:00

Gyerekdarabokkal elkezdték meghódítani a várost

Teltház várta szerda este Molnár Piroska Kossuth és Jászai Mari díjas, Nemzet Színésze címmel kitüntett színművészt, városunk legújabb díszpolgárát a Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtárban.

Harsányi Miklós

Szita Károly, Kaposvár polgármestere Molnár Piroska pályafutására utalva rámutatott: a virágirodalom összes jelentős női szerepét eljátszotta. A legtöbb bemutató a nevéhez köthető, de mi mégis kaposváriként emlékszünk rá legszívesebben. S büszkék vagyunk rá azért, amit tett a magyar színházművészetért, filmművészetért és az országért.

Pályatársak, emlékezetes alakítások, feledhetetlen sikerek: Varga István az elmúlt évtizedeket elevenítette fel Molnár Piroskával. Még a lépcsőn is ültek a szerdai teltházas rendezvényen, s kezdésként arra a felvetésre, hogy mikor játszott utoljára félház előtt, a színművésznő arról szólt: valamikor nagyon régen. Amikor Kaposváron kezdték a munkát, akkor Zsámbéki Gábor és Komor István a város által nem túlzottan szeretett színházat vett át.

– Mi nem voltunk erőszakosak úgy emlékszem – idézte fel Molnár Piroska. – Hanem olyan szép lassan gyerekdarabokkal elkezdtük meghódítani a várost. Csak bérletek voltak, bérletszüneti előadásokról szó se lehetett. S egyszer Kamarell Márta a titkárnő rohant valamelyik előadás után, s azt mondta: gyerekek 2000 forint készpénzes bevétel van a pénztárban. Ez óriási dolog volt.

Az emberben kicsit benn akad a levegő: fogalmazott Molnár Piroska, amikor megtudta, hogy díszpolgár címet megkapta. Arról is szólt: a Sirály című darab az emblematikus színház első előadása volt, s a saját 26. születésnapján volt a premier.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában