videó!

2020.04.19. 19:20

Tarolt a Kaposvári Egyetem egykori hallgatójának új filmje

A hétvégén megrendezett IV. Ceglédi Filmfesztiválon Helstáb Martin filmrendező új kisfilmjének több díjat is megítélt a zsűri. A Kaposvári Egyetem hallgatója a diplomafilmjével tért vissza hosszú szünet után a filmkészítéshez.

Sonline

A fesztivált a járványügyi helyzet miatt idén online bonyolították le, a filmeket a zsűri videóban értékelte. Helstáb Martin két éve jelentette be, hogy egy időre visszavonul a filmkészítéstől, legújabb, „Tort ül a kondor” című alkotása egyből nagy sikert aratott. A Cegléden bemutatkozó mű az animációs kategória második helyét, valamint a Magyar Hollywood Tanács különdíját, „Hollywood Aranycsillagát” kapta. A nagyszabású országos filmfesztivál döntőjébe került 40 alkotás közül választotta ki a zsűri.

Helstáb Martin korábban már két alkalommal kapta meg a fesztivál George Pál-díját animációs kisfilmjeiért. Legújabb alkotása, a „Tort ül a kondor” a Kaposvári Egyetem mozgókép szakára készült diplomafilmje. A történet egy különleges küldetésen lévő emberről szól, aki egy robotszonda segítségével próbál egy óriás szalamandrát levadászni, majd egy váratlan fordulatokkal teli világba kerülünk. A film az alkotó sajátos hangnemében a korábbi munkáiból megszokott egyedi szürreális stílusban készült, minden elemét ő hozta létre a felvételektől és animálástól, a zeneszerzésen át jelen esetben még a főszerepig is.

A fiatal filmrendező tavaly ősszel már beharangozta az idén nyáron megjelenő „Zazongpari” című első nagyjátékfilmjét, melynek jelenleg az utolsó simításain dolgozik.

A IV. Ceglédi Filmfesztivál facebook oldalán a filmek még egy hétig megtekinthetőek, köztük Helstáb Martin alkotása is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában