videó

2020.05.27. 14:00

Két hónap után újra próbált a Roxínház tánckara

Több mint két hónapos szünet után megtartotta első közös tréningjét a kaposvári Roxínház tánckara.

Andricz Gabriella

A társulat vezetője szerint a kényszerszünet még jobban összekovácsolta a csapatot, olyan volt a hangulat az átmozgató próbán, mint amikor karácsonykor összejön a nagy család. – Mindenkinek nagyon hiányzott már a közös munka, annak ellenére, hogy amikor március közepén ráfordítottuk a kulcsot az épületre, nem állt meg teljesen az élet, folyamatosan zajlottak az online tánc- és beszédórák – mondta Szabolcsi János, a társulat alapítója. – Az önkormányzattól kaptunk engedélyt a próbára. Nem voltunk teljes létszámban, de a hangulat egészen különleges volt.

A Ludas Matyi színpadra állítására készülnek, ami már kilencven százalékban összeállt, és csak a jelmezeken való igazítás és néhány szöveg összemondása van hátra. Tervezik a következő évadot, és várják a pillanatot, amikor újra a közönség elé állhatnak. – Annak ellenére, hogy a társulatunk tagjai nagyrészt diákok, és a digitális oktatás időszaka alatt eléggé túlterheltek voltak, senki sem panaszkodott, és nem maradt ki a próbákból – mondta Szabolcsi János. – Mindenkivel tartottuk a kapcsolatot, ami jó csapatépítő játék is volt egyben.

A tanodások is lelkesen készültek, ők is izgatottan várták hétről hétre az online próbákat. A Roxínház társulatának nyári tervei közt szerepel, hogy ha a körülmények engedik, legalább négy előadást szabadtéren is bemutatnak, de ehhez még megfelelő helyszínt kell találniuk. Ezen kívül több turnusban is szerveznek nyári tábort, és a bérletes közönségről sem feledkeznek el, az elmaradt előadásokra is sort kerítenek majd az élet teljes újraindításakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában