zene-bona

2020.08.18. 14:00

Megélénkül Kaposvár a muzsika hangjaitól

Bach, Mozart és Vivaldi műveit is műsorra tűzték a hétfő esti Kaposfest gálán, a művészek a Csiky Gergely Színházban léptek fel. Szita Károly, Kaposvár polgármestere köszöntötte a vendégeket.

Harsányi Miklós

– Az elmúlt hetekben még aggódtam amiatt, hogy vendégül tudjuk-e látni önöket – hangsúlyozta Szita Károly, Kaposvár polgármestere a hétfő esti gálán.– Az a tisztesség ér, hogy immár 11. alkalommal a nyitókoncerten köszönthetem a fesztivált.

Tekintettel a helyzetre, rendhagyó az idei Kaposfest. Már a bejáratnál kézfertőtlenítővel várták a vendégeket, a nézőtéren szájmaszkban ültek a nézők. A törzsközönség azonban hűséges a kaposvári nemzetközi zenei és művészeti rendezvényhez, telt ház volt a nézőtéren. Hornyák Balázs fesztiváligazgató is köszöntötte a hallgatóságot. A szerdáig zajló rendezvényt megújult arculattal szervezték meg, s a három nap során – a zenekari muzsikusokat, illetve a szólistákat is beleszámítva – csaknem száz művész lép fel. Az ismert darabokon kívül ritkán hallható alkotásokat is megismerhetnek a résztvevők.

Zenei csemegéket ígér mindenkinek az idei Kaposfest

Egyebek mellett Beethoven, Dvorak, Bach, Vivaldi és Mozart műveit is műsorra tűzték. Valamennyi helyszínen csökkentett nézőszámot engedélyeznek, a délelőtti koncerteket megduplázzák. Meglepetés művek is várnak a vendégekre. Miklósa Erika operaénekes is fellép, s a rendezvényre meghívták Camerata Pelsonore-t és a Budapest Jazz Orchestrat, a főtéren Pál István Szalonna és zenekara szórakoztatja az érdeklődőket. Változatos helyszíneken zajlik a program, így az Együd Árpád Kulturális Központban, a Szivárvány Kultúrpalotában, a Vigasságok terén, s a református templomban is fellépnek a művészek. Balogh Máté sajtófőnök közölte: több koncertet élő online formátumban is követni lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában