színes ősz

2020.08.28. 11:30

Utcatárlat színezi a belvárost karanténművekkel

A koronavírus járvány okozta élethelyzet sok előadóművészt patthelyzet elé állított. Ám a somogyiak közül többen mégis arról számoltak be, hogy ez az időszak kifejezetten alkalmas volt az elmélyült alkotásra, a befelé fordulásra, kísérletezésre.

Andricz Gabriella

Fotó: LANG ROBERT

Amíg a kiállítóterek mindenhol zárva voltak, addig a legtöbben a világhálón osztották meg legújabb munkáikat, így tartva a kapcsolatot egymással, és várva a reakciókat a külvilágtól.

– Mi is, mint a legtöbb országos képzőművészeti szervezet, virtuális kiállításokat osztottunk meg az interneten, jelezve, hogy még dolgozunk és létezünk – mondta el Halmos Klára, a Kapos ART egyesület titkára.

Vörös András festőművész ugyanakkor készülve az elmaradt kiállításokra Téli tárlat és Virtuális Galéria címmel osztotta meg munkáit, miközben izgalmas kaposvári helyszínekbe helyezte az alkotókat és alkotásaikat. Erről Vuncs István egy kisfilmet is készített.

A megye egyik legszínvonalasabb kiállítóhelyén, a Vaszary Képtárban is elmaradtak a kiállítások, de megtudtuk, hogy a Compur Fotóklub tárlata után ősztől újra látogathatóak lesznek a képzőművészeti tárlatok is. – Annak ellenére, hogy a Miénk a város fesztivál is elmarad, mi készülünk a szeptember elején nyíló kiállításunkra a kaposvári sétálóutcán – tette hozzá Halmos Klára. – Ezenkívül a Szigetvári Nemzetközi Művésztelep 2019. évi kibővített anyagából a kaposvári Vaszary Képtárban nyílik egy kiállítás, mindkettő szeptember 4-én.

A Kapos ART Képző- és Iparművészeti Egyesület 2020-ban ünnepli megalakulásának 30. évfordulóját, ami fontos esemény az egyesület és a város életében is. Az egyesület erre az alkalomra egy rendezvénysorozatot tervez Álló lobogó és mozgóképek címmel. Ennek első állomása szintén szeptember 4-én lesz, ekkortól láthatók az alkotások egy nagyszabású szabadtéri print és művészzászló kiállítás keretében. A printek a Kapos ART tagjainak egy-egy jelentős munkájáról készülnek és megjelennek rajta az alkotók portréi is a képek mellett. A zászlók pedig két oldalon nyomott vízálló szövetanyagra készülnek, és a Sétálóutcán a kandeláberekre helyezik ki őket.

Megtudtuk azt is, hogy az idei évben is pályázott az egyesület a szigetvári alkotótelep megrendezésére, melyre a járványhelyzet miatt szeptember végén kerül sor.

Címkék#Kapos Art

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában