zászlóerdő

2020.09.05. 12:13

Művészet a kandelábereken

Művészi zászlók borítják a kaposvári belvárost, a Kapos Art Egyesület megalakulásának 30. évfordulójáról emlékeztek meg ezen a módon.

Sonline

A kandelábereket az egyesület tagjainak portréi is díszítik. A szabadtéri zászlókiállítás mellett pénteken az Együd Árpád Művelődési Központ Vaszary képtárában a Kapos Art tavalyi, szigetvári művésztelepén alkotott műveket mutatták be. A kiállítást Hóvári János történész, a Zrínyi Emlékbizottság elnöke nyitotta meg, és Vass Péter, Szigetvár polgármestere, valamint Dér Tamás, kaposvári alpolgármester is köszöntötte a művészeket és a közönséget.

Halmos Klára, a Kapos Art titkára elmondta: az 1990 óta működő egyesület reprezentatív kiállítása a művésztelepen készült munkákra hívja fel a figyelmet, kiegészítve az elmúlt évek jelentős alkotásaival. A látogatók festményeket, rézkarcokat, szitanyomatokat és számítógépes grafikákat tekinthetnek meg, kiegészítve üveg és fém plasztikákkal. Hogy a műalkotások születését és történetét is megismerhessék, munka közben készült fényképeken is szerepelnek a képzőművészek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában