kultúra napja

2021.01.23. 09:00

Az otthonokba vitte a Roxínház a színházünnepet

Bár a színházak kapuit zárva tartja a vírus, a Magyar Kultúra Napjának alkalmából ingyen online színházlátogatásra invitál a jegy.hu csapata. Az akcióhoz a Roxínház is csatlakozott, különleges programot állítottak össze a színházbarátoknak, akik az otthoni karosszékben ülve kaphattak igazi színpadi élményt.

Kovács Gábor

Bár a színházak kapuit zárva tartja a vírus, A magyar kultúra napja alkalmából ingyen online színházlátogatásra invitál a jegy.hu csapata. Az akcióhoz a Roxínház is csatlakozott, különleges programot állítottak össze a színházbarátoknak, akik az otthoni karosszékben ülve kaphatnak igazi színpadi élményt.

A magyar kultúra napja alkalmából a Roxínház csapata január 22-én megmutatta néhány előadásuk egy-egy részletét az online felületen, érdekes, tartalmas és szórakoztató két órát ígérnek ingyenes elérhetőséggel.

Többek között Koltai Róbert, Dés László, Csukás István, Bergendy István, Varró Dániel, Belinszki Zoltán, Varga Viktor, Fenyő Miklós, Szemenyei János, Rideg Sándor és más szerzők műveiből adnak elő. A mostani összeállításban egy zenés kirándulást kínálnak nézőiknek, és egyben az előadások mellett a kulisszák mögé is bepillanthatnak a nézők. Igazi, roxínházas színházi hangulatot igyekeznek varázsolni, és a teljesség igénye nélkül megmutatnak egy-egy jelenetet az általunk játszott magyar darabokból.

Terveik szerint ezzel az összeállítással mindenkinek kedvet csinálnak ahhoz, hogy ezeket az előadásokat végignézzék a Roxínház online színháztermében, az online-roxinhaz.jegy.hu oldalon keresztül.

Fontos technika tudnivalóként ugyanakkor közlik, hogy a jegyvásárlás menetén január 22-én is végig kell mennie valamennyi érdeklődőnek, csak a kiválasztható jegyeknél az „INGYENES JEGY–0 Ft” lehetőségre kell majd kattintani, ezzel biztosíthatják ugyanis a belépést a közönségnek.

Felvonultatták a legnépszerűbbeket

A virtuális térben is bejárható a Roxínház épülete január 22-én, most az egyszer láthatóvá vált mindaz, ami hétköznap nem. Közben a színészek mesélnek, sztoriznak és természetesen következnek az előadásaikból a videós bejátszások is. Nézőként felvehetjük a napszemüveget a Hotel Mentholban, kiszabadítjuk Cselét a Vuk előadásában, bajvívhatunk Süsüvel, elindítjuk a Bakterházat, szerelembe eshetünk Ancónában, sztorizgathatunk a színházi legendákkal, és ami a legfontosabb: Sose halunk meg!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában