képregények

2021.02.16. 14:00

Ősembereket rajzolt a „kőkorszaki” illusztrátor

Ősemberek a főszereplői Őszi Zoltán illusztrátor legújabb képregényének. Az alkotó még decemberben kezdte papírra vetni a kőkorszaki figurák történetét, amely mostanra került nyomtatott formába.

Marosi Gábor

Fotó: Lang Róbert

Kaposvár Újabb képregényt készített Őszi Zoltán illusztrátor, most egy ősemberekről szóló történetet ismerhetnek meg az olvasók. Őszi Zoltán érdeklődésünkre elmondta: felkérésre, a Hahota pörgető magazinba írta és rajzolta meg a pár oldalas történetet.

– Tavaly decemberben kezdtem el megtervezni és megrajzolni az ősembereket – fogalmazott Őszi Zoltán. – Egy kicsit kőkorszaki alkotó vagyok, hiszen először papíron rajzoltam meg a figurákat, majd a vonalakat kihúztam tussal, beszkenneltem, ezután pedig számítógépen színeztem és elvégzem az utómunkálatokat – mesélte a munkafolyamatot az illusztrátor.

– Ez egy háromszereplős történet – folytatta Őszi Zoltán. – Férfi vadászokról szól, akik közül az egyik elrontja a barlangrajzot, ez adja majd a történet poénját. Ám nem csak viccesnek, hanem ismeretterjesztőnek kell lennie a jó képregénynek – mondta az alkotó.

Őszi Zoltán hozzátette: nagyjából egy hónap alatt készült el a képregény, most pedig már a folytatáson gondolkodik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában