élményfestés

2021.03.04. 19:45

Az alkotás terápia is: siófoki élményműhelyben töltődhetünk

Feltöltődni, megpihenni és kibontakoztatni a kreativitást a felgyorsult világban. Ez a célja Bajczi Mariannának, aki siófoki élményműhelyében gyerekeknek és felnőtteknek tart rajz- és festőtanfolyamokat, de Saigonban kifejlesztett töklámpást is készíthetnek nála.

Góz Lilla

Igazi különleges mesevilág Bajczi Marianna alkotóműhelye. A nyugalmat árasztó füstölő és halk zene mellett a falon falapokra festett képeket láthatunk.

– A színes alkotásokat a dévai otthonokban élő nagyobb gyerekek készítették, egy évet töltöttem náluk – mondta el Bajczi Marianna. Hozzátette: a fiatalok más-más életkörülmények közül érkeztek az otthonba, eleinte mézeskalácsokat díszített velük, hogy a finom mozgásokat gyakorolják, majd festettek vászonra, falapokra.

Marianna tavaly novemberben tért vissza Siófokra. A somogyi városban a Saigonban kifejlesztett töklámpás készítésére is tanítja az érdeklődőket. – Saigonban éltem, mikor volt egy komoly műtétem és mivel nem beszéltem jól angolul, azon gondolkoztam, mihez kezdjek az időmmel. Egyik reggel láttam ezeket a tököket, amelyeket az utcán árultak – emlékezett a kezdetekre Bajczi Marianna. Az alapanyagokból többet beszerzett és fúróval, ragasztott kövekkel kezdte díszíteni, a talpazatot pedig egy helyi férfi készítette neki. – Egy amerikai hotel designer cége megkeresett, hogy gyártsunk nekik ötszáz vagy ezer lámpást, de nem vállaltam, mert ezzel épp az egyedisége veszett volna el. 2017-ben Saigonban az öt legsikeresebb kreatív workshop egyike volt az enyém, amelyen nagyon sokan megtanulták a lámpa készítését.

Rajz- és festőtanfolyamokat is tart Bajczi Marianna, de babákat is készít, felnőttek számára pedig képesség- és készségfejlesztő egyéni tréningeket is tart. – Nem vagyunk tisztában saját magunk határtalan képességeivel, sokkal több van bennünk minden téren, mint amit elhiszünk – sorolta az alkotó. Kiemelte: szeretne a műhelyen egy lelki wellnesst biztosítani az érdeklődőknek, akik itt ellazulhatnak, feltöltődhetnek. – Minden felgyorsult mostanra, azonnal akarunk dolgokat, a gyerekeknek nagyon furcsa, hogy itt csend van – tette hozzá.

Gál Judit két hónapja tanul rajzolni az élményműhelyben, ezúttal egy kidolgozott szemet rajzolt. – Mindig is érdekelt a rajzolás, szeretném a sok gyakorlással a kézügyességem fejleszteni – mondta el a fiatal kozmetikus, akit heti rendszerességgel tanít Bajczi Marianna.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában